加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
咪玩啦,成班人搵曬PM問,答你all pass 無野補交,叫你等,過左咁耐唔知發生咩事
typical 連登仔,聲大大無貨賣,一開聲就露曬底我都廢事再覆
On9仔
好 唔該晒你 咁我等夠一星期 收唔到先再email問
有冇人打算番香港搵工先 cpp 再返黎
有人出cpp 前唔係加拿大比ircc on hold個application
叫佢返黎再通知ircc
如果真係荷包乾都冇計
乜佢唔係透過cpp 問你係唔係加拿大
唔知佢點解知你唔係境內啦
但tg 有人report 過唔係加拿大境內ircc 會直接出信話你唔會境內on hold 你application
叫你返左加拿大再通知佢
無上嚟一排個風向轉到唔認得,五月頭仲屌緊啲申請人,而家五月尾竟然見到屌返啲愛加力
第一個post話加拿大無欠香港人, 都尚算認同. 畢竟由頭到尾都無講個搞幾耐, 而且H&C本身都係預兩年, 你process一年都仲係合理.

第二個post離撚晒地, 仲要天文台長上身, 抵屌啦
咁你不如屌埋香港監察帶頭係加拿大搞事
一出cpp 即刻請假/ 辭職買機票
其實啲申請人咁肉緊係可以理解,嘗試將件事擺喺香港就諗得通。假設喺香港申請啲嘢,無官方講標準時間,但大部分人都半年內搞掂,強調係大部分,唔係一個半個,然後突然間變一年,問點解,仲要撚啲申請人「我都從來無應承過半年」

唔係講緊錯對,係文化衝突,加拿大人同香港人做嘢手勢唔同,睇deadline都唔同,而家請埋願啲加拿大人可能都未get到個肉緊位
係因為點解之前香港人可以半年内搞掂
依家分分鐘要兩年
咁就覺得唔公平唔抵得所以係到嘈
依個真
咁又真係唔公平嘅 唔抵得係人之常情喎
唔通要咁聖潔 明明自己慢 仲戥之前啲快嗰啲開心咩
仲要攞咗嗰啲人周街講自己好彩呢啲風涼話
有幾個都係早幾個月攞到PR,即刻變左老屎忽,唔講以為佢地local born
好多講風涼說話嘅連passport都仲未有
同埋都係用hkpathway過去加拿大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞