加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
icic
唔知rcmp入面有冇香港人做緊
RCMP要去第個省清零一排
做RCMP = 成個加拿大都係我屋企
有冇人知而家最新PR批核情況點
有冇咩update 完全冇消息咁
處理緊5月
見到有啲9月天選之人都有
Press "F" to enter the Tank.
想問下有冇巴絲一樣係大陸出世,揸呢個樣嘅出世紙,係咪直接喺加拿大搵翻譯同翻譯公證都得,可以成功申請到PR?定係呢款都要返大陸搞公證?感謝
HKW上曬電,上緊國會委員會開會
上年九月交到宜家完全無聲氣
等到唔耐煩課左幾蚊比IRCC攞GCMS note

就咁睇應該搞掂晒淨係要等運到?
Ching我上年6月入,GCMS notes 12月已經係你而家個show個stage,all passed

但而家CPP都未有
課金啦

好彩我唔算特別趕 visa/學費都搞掂左
不過一日唔批半天吊住都係煩
出埋bowp應該2026會收到cpp
起碼叫有個timeline
應該啦
有咩可能以前4個月就有PR而家可以搞咁耐 仲要stream a b又唔係難民 應該無咁多嘢查
唔係難民人地更加冇義務幫你做priority processing
你都講得岩既
咁個政府就咪撚講話有Priority Processing同埋退返賠返錢啦DLLM
即係好似我去麥記食野你要我等一個鐘先有野食咁我實屌撚死你啦
你實拗無應承你幾耐 係無應承 咁你講左自己會快 就會影響左人既判斷架啦屌
好中肯
啲人永遠都spin落話咩加拿大唔係老奉俾pr
但係香港人冇課金讀書?冇付出勞力打工?
明明係佢地話會有priority 唔係香港人r返嚟
佢地違背承諾唔知點解有人仲可以屌返香港人轉頭
搭單想問下 交咗個PR Application期間可唔可以番香港?
屋企人唔掂要番去 但係又交咗半年 依家等緊CNCC出良民證
有priority等1-2年
無就3-5年
咁都唔叫有priority
我姐中咗父母PR
前日交表都話要28個月啦
好多人答咗好多次

加拿大唔會限制你出入境,但CPP 7日內點都要返去
閒閒地只少5個月先CPP,大把時間返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞