加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
咁會唔會係有一條獨立隊有自己quota 定一直都係用緊H&C quota
宜家個個local 係reddit fuck immigrants fuck international students
我個意思係同樣under H&C 大家share 萬幾個位定係有 二千淨for hk pathway
大家share
然後加陣就取消咗 大家一齊share個pool 變相啲位俾咗其他國家
不嬲都係H&C同H&C自己有個quota全世界一齊share
佢真係無取巧突然郁你
但當初又真係無人留意到呢個pathway分左去H&C
亦都無人為意H&C又有個quota
根本就無promise 過六個月,之前少人申請多quota 咪快
第一日已經無獨立quota
係wor屌
睇返個6.5 months係statistics黎, 唔係promise
官網StreamAB嗰版無提及過Quota
H&C Quota要申請人自發揾資料
要自行諗關鍵字去search 要撳好多links
試問有幾多人會咁做

可以話啲人抵撚死 移民都唔去揾資料
但要揾到呢個程度喎
IRCC唔寫喺stream AB又咩意思
https://www.rfa.org/cantonese/news/ca-hk-11032022101619.html/ampRFA
她說﹕大家要記住這(救生艇)不是人道移民,而是經濟移民,加拿大政府讓他們過來是要他們工作,若果在這個情況之下,我們不提供短期的容易得到的服務,他們是很難立刻投入加拿大的職場。
啱曬加拿大黑箱作業
申購救國債券
根本一開始就有quota
超早期快批咪無人問 我就唔信嗰批個個知呀
IRCC可能覺超咗quota都無問題 覺唔慌多人
咁咪大家無提起 又唔特別寫喺官網

而佢好死唔死又換新官 又停批
然後班人迫佢答 啲新人接手on99 求其答嘢撚人
「吓我哋不嬲有quota嫁喎 你哋嘈咩嘢」
點知之後發現自己講錯嘢捉蟲
其實如果從來無講過quota 而家話續期就收隊啦
上得鐵達尼號沉船點都有啲錢
家和就算鳩數啦 廢事提
佢今次連聯署都無share啦
一日掛住share個黃國為…
冇人寫包單話幾多個月一定完事
睇住數據就當必然
有沒人係Thompson rivers university讀緊?
Requirement 1年,審批幾年都想合理化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞