加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
加拿大有邊個政府部門唔係日日帶埋老母返工
2023年8月前係穩定地四至六個內批
港人群組自發報timeline

同年五月打後有分支,入多倫多office照樣六個月,入瀑布就停咗,所以網上經常出現同一個月入紙,但A批咗B未批情況

https://t.me/+0JahmmIjIpk3ZTI5
呢條係港人群組grp link,入面有分group講timeline,師兄可以入去睇清楚六個月點嚟
事實係2024 一月到四月停撚咗。搞到塞撚咗車,4個月時間好大影響。跟住而家5月再send多次新既cpp比一月cpp既申請人。

仲喺度講大話咩人手唔夠,批唔切,直頭停撚咗呀!我屌你老母 IRCC !
其實點知自己入邊個office
係咪睇邊間office email request CNCC
GCMS notes?
第二次cpp 之後又黑洞
都唔知重要等幾耐
接受現實啦, 係個quota呀.

打個比喻係你去超市俾錢, 文件係D貨, 收銀員係IRCC, 出收據就拎COPR咁. 佢係俾條快隊你, 個收銀員嘟野好快, 但問題係間鋪頭決定一日剩係做十個客. 唔可以全部做晒你條隊, 因為其他人都有份排, 咁點呀? 咪嘟完D貨企晒喺到等出收據囉, 俾晒成間鋪收銀你都冇用.

所以你見早幾日有一班人COPR, 然後好快又有一班人CPP有進度, 但之後又一齊等運到. 早幾年EE都係咁樣, 佢唔想批人, 要卡程序就係咁玩. 當其時卡程序個原因係covid, 到一lift左個restriction就幾廿萬個backlog極速批, 佢要批根本可以好快. 同埋如果佢唔係特登卡, 應該會keep住一路有人慢慢COPR, 唔似而家咁靜晒. 同埋而家最大鑊係HK Watch都話惡搞, 接觸嗰啲官都唔想郁咁.
真心癡撚線
我1月頭交,分分鐘等到2027
封信下面有寫邊個跟
就係你呢啲人,係咁係到宣揚六個月

我話你聽我識人一出stream B即入,兩星期就批左,你要唔要又宣揚兩星期批呀

不嬲移民都係case by case,唔同applicant 背景都唔同,唔同office有唔同既處理時間

咩叫「睇清楚六個月點黎」,你呢啲只係拎個別成功PR既人拎個大概。

IRCC有無清清楚楚咁寫到名申請時間係六個月,有你就拎出黎,無既我唔該你唔好再誤導人
慢慢做最好
反正大家都想少d移民
成件事有種「錢已袋,理撚得你」嘅感覺
如果咁樣逼到班食盡人血饅頭既藍絲帶頂唔順而回流
都算係不幸中既大幸
人血饅頭
你有你屌佢有佢chill 住翻工出糧準時放工happy hour,對佢冇影響
應該後生果批 頂唔順走先 藍絲大把錢燒 幾層樓收租
收成期嗰班好多準備買樓㗎
點會咁易頂唔住走

後生我識有個打咗成年min pay工
等緊pr
要屋企人keep住每月俾錢佢
有工返都要屋企人比錢,咁仲未搵到野做果班點捱落去
係逼到班on9黃屍咋
俾少少錢幫個仔買多個國籍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞