加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
拎完passport 走?
話咁快又到月尾 又等多一個月
計,但要多啲proof,例如合約、僱主信同銀行記錄
我地香港人紆尊降貴嚟加拿大貢獻社會,好心快快手啦又小犯罪又錢多服從性又強
你估有案底個啲佢收唔收 當難民計又唔比人拎難民啲福利,又要睇學歷又要睇資產, 本身覺得加拿大係幫,越黎越覺得比人當緊水魚
政治案件果班行左正常難民,仲同你AB,之前先有人係連登分享
咁AB當難民,幾時可以拎福利,加拿大真係對香港人咁好咩,明買明賣姐,講到再生父母咁
但stream ab 係計H&C 個quota
H&C 係叫人道,唔係叫難民,其實等於MISC
難民係有第二條隊
水咩魚
你拎唔到PR但我拎到大把人都拎到
一早過嚟就唔洗煩
excuse me? 而家有人上年5月交仲未有wo
成12個月都嚟緊,你係咪有咩誤會?
佢奴性好重
唔差在可以再吹大啲
直接話香港人叫加拿大政府即刻俾citizen好無恥
我同意呀。最好50年唔批
履行50年不變承諾。
- IRCC批得慢,拖長黎批,的確抵屌,唔單止stream AB,我講緊係所有PR citizenship temporary visa

- IRCC日日都比幾十萬人屌緊老母,香港人屌埋一份又多一個唔又小一個唔小

- 但係屌得可以高質小小,人地無應承過六個月,唔明啲人去示威點解有一個訴求係「回復6.5月」去投訴一樣人地無承諾過既野真係好樣衰點解唔直接叫佢批快啲
睇下有無機會直接叫佢加H&C quota
一係就唔明民主社會點運作
一係就根本帶風向引戰
原來癲果個係你
你可以花一個鐘多d 睇下片了解下詳情先出post
唔好以為其他地方、其他文化背景ge 人做野同香港一樣咁高效率咁predictable

根據之前各媒體或KOL 收到IRCC 到2023年ge 數字
你所講ge 多人申請到
其實只係佔左萬五份申請中ge 七千單
快攪惦其實係少過一半
早排寄左CNCC返警總 見UPS講有人簽收 但依家仲未收到警總嘅email 有冇人知幾時會收到?
我之前都無收過佢哋email通知,我隔咗我兩星期自己email佢哋,佢哋先話俾咗大使館,你可以email問進度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞