加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
其實139年係講嚟揶揄件事,唔洗咁認真睇
今年入紙嗰班好彩嘅話2年希望搞得掂啦
睇返IRCC immigration level plan入面個H&C slots
2023: 15,985
2024: 13750
2025, 2026: 8000

當2023年16000咁睇, 有人2023年5月遞左紙都仲坐緊艇, 咁就一年喇
今年少左2千幾人可能都會差唔多情況
然後下年開始減半, 加上呢幾年出面打仗七國咁亂, OWP application人數節節上升同尾班車效應, 仲要萬一保守黨上場唔知會唔會再減
黎緊尾班車嗰班應該仆街
我只係知澳洲都大cut移民, 香港pathway 得200 個位
早輪又見人貼加拿大星島話升左wor
https://lihkg.com/thread/3683800/page/1

不過IRCC都痴鬼線:
移民部表示,救生艇OWP的計算方法經改進後,申請數據較此前公開的有「顯著增加」。

你自己批幾多單你自己唔清楚要計?
澳洲條path 好似一開頭都係set 咗200個quota
諗住九月十月過黎, 見到前面班人咁樣都唔知點好
嚟緊請願要出
其實一開始有冇知唔知係用HC quota?
係,但係正常人唔會諗住坐夠4年,一定係搏其他189,190快D,宜家呢條路又行唔通,荷蘭又話要抄澳洲個quota system, 宜家擺明全世界都右傾反移民
英國人講緊7+1 不過應該就唔會搞BNO果堆
英國佬就係想搞鳩曬所有移民
只能講個odds係與日俱增, 而家個反移民風氣好強, 仲要已經係左膠政府黎
如果有BNO考慮埋啦, 至少嗰邊有歷史責任同英國都相對上都照香港多啲
呢邊真係單純想收人, 而重點係呢邊已經收到突
拎護照個時間計落又隨時差唔多
一早知係H&C 黎
咁保守黨都有一直屌鳩現任政府話下屆上任會擴大對香港人支援既
不過政容既說話就
搞著daniel個班我又唔駒
加拿大stream a 夠係有錢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞