加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
你聽佢地鳩up啦139年係既話,走咗去打柒ircc班仆街啦
條片拉去15:08
二月批5宗,backlog數量除5,139年

https://youtu.be/qYKIDDItjjk?si=1K1hr9vd9Y8YW6KU
其實我到而家都未明發生咩事,但又聽quota,又13年,又139年咁,乜唔係有得續期咩?點解咁大件事咁樣,又要聯署又要請願?

想最快了解成件事係睇兩條片,要跟次序睇,主要聽Aileen講。Aileen係寫救生艇proposal畀加拿大,清楚細節過官員。

片一
https://youtu.be/8IF-nJSg8fc?si=QZxZ0ck0oLJBb1--

片二
https://youtu.be/qYKIDDItjjk?si=1K1hr9vd9Y8YW6KU
Aileen 都表示加拿大政府咁樣係極不負責任同絕對不能接受,建議苦主要去protest但之前好多新榮譽加拿大人表示唔好搞咁多野同加拿大政府冇錯同冇義務去跟進
protest? 要返工 不了
呢個似普通續permit多過申請多次owp (2023年2月前就有permit個班人)
我有冇理解錯?
呢個係普通續working permit 要0AB 工
事主係OWP holder,上年7月入紙經stream B申請PR,一直都未有消息,佢張OWP 6月1號到期,份工係full time permanent,無提及係咪0AB工。

睇睇你張owp背後有無extend行字

師兄簽咗聯署未
想覆但廢事再重複,一陣又被屌罵戰熱狗怨婦,總之廣傳畀多啲人知啦唉,到期就extend,有聯署就簽,有勇氣就去請願。睇化咗,Aileen點講有哂片,見過有留言話Aileen都錯,一句話唔介意等,吹脹咗,總之資訊就放咗喺度,點諗個pr係個申請人自由
想問一問CNCC做完使唔使upload收據?
有啲人話要。

但我同學比我遲 2 個月申請,沒有交 CNCC 收據,早排都收到 CPP 信。

都係睇運 🫠
交咗實無死
屌,ircc係咪on94-8月個堆到依家都未清到
外國追求work life balance,慢慢做你急佢唔急
等pr讀書個啲死得
第二次cpp 又等咗兩星期 無消息
唔關咩work like balance 事
好多人check GCMS 啲嘢已經pass曬
身邊有人上年7月入紙
12月已經pass曬
佢有做GCMS
官方證明啲嘢已經全部處理完
係最後個二步
即係CPP同eCoPR一直被hold住
而且唔止佢
好多人都係佢呢個case
冇quota?
有心嘅可以行埋ee
唔駛慢慢齋等
即係批個quota無得郁, 但有bridging?
正路係咁
好難講 因為如果保守黨上場
啲移民政策有機會翻去哈珀時代
你點樣推論出嚟?(真係問)
個記者問佢係咪關個收緊人道類別人數事
佢話係會對人道類別有影響但唔意味住會豁免
然後又話唔想人喺到無身份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞