加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
佢真係唔出 叫撚左佢好耐都唔覆 冇再係度翻工更加唔理我 但有T4有報稅有出糧cheque 只係冇payslip
同佢講唔出等遲下ministry of labour 搵你
據我所知佢以前已經比人告過 但都完全冇用 仲要好多鋪頭都有咁既狀況 識啲fd翻奶茶鋪同小食檔都係 有啲剩出cash 冇T4 有啲都就咁出cheque
出cash 唔報稅嗰d 梗係冇得搞啦
你有t4 有報稅試下先啦
唔出pay slip 都唔知佢有冇稅務上問題
連投資移民

人地使咗成150萬港紙

加拿大都拖足幾年 過晒承諾時間啦

你呢啲免費program 睇開啲啦
話說其實想問CPP係乜
有冇巴打等緊pr , 又開始續work permit
要答一大堆問題之後先要你upload 文件
有一個問你有冇做身體檢查,我用返3年前個個report得唔得
唔係咪又要去body check多一次
好撚煩
d medical check有效期得一年
過去12個月都係加拿大唔係有得exempt咩
定係又改左
You may be exempt from completing another IME if you meet all of these conditions:
1. You applied, or are applying, for either permanent residence or temporary residence.
2. You already live in Canada.
3. You completed your previous IME in the last 5 years.
4. Your previous IME indicated a low risk or no risk to public health or public safety.

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/medical-police/medical-exams/requirements-permanent-residents.html

唔清楚佢個case點
睇黎好快又多另一批苦主,出新policy又係唔清唔楚
安省好似可以唔出
原來係must有個statement
搞埋咁多鳩屎policy不如speed up批pr好過
其實自從上完國會之後有冇加快到
好似依排又冇乜聲氣
根本就唔想再派PR
啱啱睇完綠豆最新嗰輯,有成9000份申請排緊
出年仲話要減h&c配額
之後真係唔知點
真係大撚狗
係咪要學PEI班印度學生玩絕食?
9000份係咪唔代表9000人
正解,一家四口,9000-4
示威0元購
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞