加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
每星期填一行
寄PR卡要等幾耐
又一星期 大家加油繼續交税儲鐘過日晨
今日係申請一周年…仲要熬幾耐先肯俾身份我
一年係基本,應該差不多了。等多陣 💪
電話影唔得咩
有去示威個啲會快啲
要寫邊間公司影喺張相背面
你記唔記得每個星期實數呀?記得就填實數啦
搵老細寫employment letter?
如果唔得,試下lo ~其實你都無choice,因為你都唔記得又無其他方法證明。
兩個禮拜出一次糧not a valid reason for 你去將個數除二,跟住「當係實際番工嘅數」。所以如果我係你,我唔會傻豬豬咁用word file 提早去「解釋」。
你只可以希望你咁填佢唔會judge 你,跟住要你further explain 。
有冇手足試過apply 緊 PR由多倫多搬去溫哥華,嚟緊準備Apply PR,但租約完咗之後會搬去溫哥華,想知轉省份手續會唔會好麻煩。
準備填pr 申請,
我曾有份parttime 做左一個月,有t4, 冇payslip,
諗住申請pr時唔填parttime落去,由後來份長工開始填, 應冇問題?
但要填過去10年工作,我會照填呢份parttime, 應該亦冇問題?
呢條片話part time要一個星期做多過或等於15個鐘先計?但我唔見官方有咁寫,有冇人係有時一星期少過15個鐘但申請到pr
https://youtu.be/FKxU25VEJ7Y?si=go2PwJQX3z9isnPt
其實working hours個數對到ROE/T4/payslip
IRCC真係唔會咁得閒 查你每個星期實際時數

(勁黑仔比人查就另計)
又禮拜一
有冇人有最新申請gcms教學,個atip網更新左亂到七彩
你收到未呀? 我仲未有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞