加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
Same
香港人做難民做到要倒貼返其他人國家嘅難民
其他難民落地收cash 收gift card

香港人落地settle 租屋買傢俬交sales tax,返工交income tax,交正價天價學費

然後再排同一條隊& backlog case >> 今年quota

真心要諗下係咪亞洲生活開chur開嘅其實唔應該嚟呢啲地方,真心開始懷疑緊自己
例牌都係覆你呢d:你投訴係你唔識感恩,要擁抱呢到劫富濟貧既文化,唔滿意可以離開
劫勤濟道友/貧
唔怪得咁惡 祝人永續owp
難民仲要收錢 啲非洲人中東人點黎 唔好話一百幾十萬,一百幾十蚊都唔知有冇 依家擺明佢個requirement 就唔係for難民,你叫啲非洲人大學畢業5年內做難民咩,邊有書讀
所以我一直都話 唔係批快慢嘅問題 但就俾人屌話扮清高乜乜乜 唔俾人快 永續owp 之類
本身Hong Kong pathway 就唔應該under H&C 就算批快俾你 今年萬三 下年得返八千 個quota 又越黎越少 咪一樣俾唔曬所有香港人
老實講,既然唔想收咁多人,咁當初倒不如就唔好搞咩放寬啦,又cut quota又冧晒檔,啲人到晒嚟喇但又消化唔晒一味拖字訣,浪費大家青春,何必呢
諗野諗遠啲諗闊啲 政治就係咁 當初香港搞到全世界人都知咩事 咁咪要做少少野去贏選票 但武肺後發現大量移民咪cut 返移民 其實站係政策立場好合理 拖到最後你仲留要係度證明你就係佢想要嘅人
實有人入黎屌我奴性乜乜乜 幫政府諗野乜乜乜
啲人黎左打左幾年minpay工都未拎到pr, 搞到兩頭唔到岸
唔係丫,我覺得有道理,亦都合理
已經過咗期嘅話係咪做restore先
係家和班仆街日撚日煩住d議員要人放寬姐
唔放寬咪皆大歡喜囉
岩岩交申請,唔知2025年批到未
咁多件事唯獨呢件事覺得唔撚make sense
明明係班人自己唔等policy details就衝過黎
仲一日到黑伏伏伏陰鳩你咁話自己苦主
明明係你自己唔睇清楚, 菁英喎
然後班左膠又真係放寛, 好啦, 而家塞車喇
我都係 12月打完bio cncc 到e 家乜消息都無 ...,,,,,工簽出年3月到期了 再唔撚批 真係翻去算撚數了
There is no way pleasing them
放又嘈唔放又嘈
1617 苦主真係笑咗 放寬之後 咁1415係咪又可以嘈 之後1213又嘈 一開波就唔應該放
樂觀d諗
希望咁撚麻煩可以逼到班藍絲死返香港
今個月頭交,開始無限等待
到底加拿大想要既人係啲min pay佬定點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞