加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
全部都係Ecopr架啦
Webform 同佢講幾時唔係加拿大,佢就會hold 起,唔會叫你係果段時間confirm presence
我都係12月做完biometric cncc之後就等到而家 睇黎要準備申請owp
但會唔會變相慢左驚跌入黑洞
收到CPP2!!!

8月中入submit stream A
10月中reply要良民證
1月尾CPP1+portal upload相

今朝起身check email啱啱終於有,屌佢老母IRCC
恭喜
我9月申請 唔知仲要等幾耐
都成8個幾月,痴撚線
睇TG Group, 勁多5月申請,1月已經CPP而家先批
停撚咗幾個月無做過野先再開始批
之前仲呃鳩人話太多申請做唔切
擺明係停撚曬 無批過
係咪因為多左advocacy 所以突然批多左咁多
即係ircc再要食一大堆owp申請
到時pr再慢啲
屌你老母ircc
撥多d人快d批晒original嘅申請咪算囉屌佢老母
我地香港人交功課前double check幾百萬次,d文件又齊又靚,唔似d啡色人出世紙學歷乜撚都岩岩巉巉(一係就做假)
on99 IRCC d啡色人就十幾萬十幾萬咁批,香港人一萬都唔夠就搞咁撚多嘢
佢開得續owp其實係咪即係表達緊pr有排等
下年大選 如果下一個上去cut移民咪含柒
屌佢老母仲要玩幾撚多野 直接批pr咪算
[翻譯]

IRCC: 大家可以放心交税交多13年先拎PR,你哋優先咗架啦,由20個月加快到19個月零30日,冇事嘅
仲要入籍靜係計一年
我諗有唔少舊年年中申請嘅人已經爆咗一年個cap
再等落去又唔計入籍 又要交稅養homeless
真係唔知為乜
唔係唔夠人,係唔想收咁多人,印度人行到EE,香港人又唔夠人高分
但呢期搞sp/wp/tr 最大既目標就係啡皮
開international student 玩爆左個遊戲
又想入多啲人同佢做廉價勞工
早幾年入嚟嘅香港人做夠quota就側側膊一味拖
仲衰撚過kk園區
[翻譯]
等啦撚樣
之前廉價勞工唔夠就係咁收人
依家夠就cut 人
香港人唔係自由黨票源咪搞鳩你先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞