加拿大已交PR Application等批區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
同民進黨過橋抽板差唔多
屌佢老母臭閪
又搞喱搞路
公道D,唔係只係搞香港人,係搞曬所有移民
2012嗰陣保守黨都試過一野cut晒所有申請
當中包括交左表嘅
而當時cut嘅好似係投資移民
原因為係加拿大要嘅技術人員唔係呢啲人
加上又係backlog太多處理唔切浪費人手
所以cut晒賠申請費算
所以記得交埋EE入左pool搏下
H&C 有d危
仲要5月27先有等乜撚嘢
咁又唔趕既
Owp 最早期到嗰批都未到期
比班友指示下下邊點做先好過
一陣班撚屌officer extend hkowp 都可以當你搞lmia 拒批
都係咁講,EE PNP 隊得就隊
有預感extend owp都會有苦主區
ircc做野方法永遠都係拋個policy出嚟
做落有鑊再搵方法補
Common sense is not that common

佢好似仲要話到期前90日開始接受申請
我就唔信佢90日之內搞得掂
其實最需要AI/電腦化嘅就係呢啲政府process 成個蒸AB得grad cert同employment proof要人手check 我當你每個case都email去confirm/ 同CRA對數,都唔會1個月5隻case la
過期90日就唔受理 但依個policy仲有大半個月先出
邊度講到期前90日開始申請
唔係講緊到期前申請就有maintained status
過左期90日內可以restore 再申請咩
1個月5隻仲要話冇延誤申請
屌你分分鐘車行啲sales一個月開啲單仲多過佢
Stream a d paper work 可能仲少過車行sales 開張單
佢仲要下年cut quota
可能好多職員都係印度人
講真有T4 有Roe 已經本身政府認證左的證明文件啦
睇返2013年嘅舊聞

"加拿大政府通過改革移民要求、暫停申請、限制新申請數量,甚至取消28萬人的技術移民申請,使移民系統的申請積壓大幅下降。政府稱,將在2014年使積壓控制在「可運作」的水平上。

康尼週二給媒體展示一張圖表顯示,2006年保守黨政府上台時有84萬申請積壓,2008年上升到100萬,如果政府不採取行動,到2015年的積壓將是224萬。政府目前已經將積壓降到61萬,2015年將降到43萬。"

如果遲下保守黨上咗又玩依招就仆街
有backlog呀?
直接cancel你申請咪解決咗問題
玩鳩香港人
CPP -> PR portal -> COPR
好似係咁,我都蚊車邊入過stream B
可以呀,一直都叫我身邊D frd雙開
不過建議禁下自己幾多分先
無聊無野做就學下法文
第一次聽呢個新聞,大癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞