[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 不是OLED不用

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
垃圾mini led唔使諗啦仲要aoc,一係直上oled
Ching LG panel 都廢?
D.P 2.1又有咩問題?
利申:打手
LG 無新32吋
全部都係*** qd oled

42吋先係LG
Lg有32吋
仲要有dual mode
你當lg 32gs95ue係乜野
有時關插唔實接觸不良事。不過開Dolby vision 玩game成日會閃,喺切換window時,因為玩普通hdr game 會熄Dolby Vision會黑畫面一下做切換
我最大問題係netflex會黑一黑 一定要關dolby vision先無 睇睇下黑一黑 nosignal
msi 32oled出貨真係少
明明外國大把貨
windows正路係出唔到Dolby vision
WINDOWS係HDR10
所以唔洗開DV
我幾個月前睇netflix都成日黑一黑(幾分鐘就有1次),之後唔再訂閱網上直接down 4k Dolby Vision 版片算9數
1)LG gamma 黑位炒車
2)dp2.1 一樣DSC (有bandwidth bug)
就算出咗5080
mon/display card 唔正視呢個問題
你都係要黑mon幾秒
Dolby Vision 片係睇到,bilibili 呢啲支那網Microsoft store down 個HEVC解碼器就睇到,自己down dolby vision片都睇到。佢係弱智於window 狀態都係DV,唔係接觸到Dolby vision片先轉
我c2駁windows從來都detect唔到dv 訊號
一用TV apps就得
電視想睇pc dv訊號過程好複雜,唔似mon開箱即用咁濟,仲要唔係隻隻電視做到
但你點確定係出緊DV訊號
gigabytes都有現貨 呢隻而家訂7月尾先有貨 其實有咩大分別
價錢
即刻跛都有隻8999
Gamma係software 定塊嘢本身問題?
QD 黑位本身硬件問題會發紫?
個mon會入Dolby vision mode ,右上角有DV logo , osd show DV mode。

aw2725df開出黎見到呢啲,抹唔走係咪中咗獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞