[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 不是OLED不用

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
等得黎個價又平多1000, 對我黎講仲要係出開moon 既廠黎出moon,信心大D 嘛...

呢款唔係27”咩
咁你俾3萬買ASUS/LG囉
philips做moon真係好多年,比好多牌子要耐
個philips做moon好神奇,做咁年唔係好多人討論。但又唔係差,正正常常又無鑊氣

定係我少睇佢,一行入去就***,LG, asus
廣告做得少,知名度低,加上最近幾年先出gaming line up, 初頭好多功能都冇,喺外國賣得特別差
原來qdoled出過32吋同49吋
唔check都唔知佢有出過
隻mon 終於到
philips mon部門賣咗俾冠捷
姐係240hz已經係入門 諗住144hz如果有都夠用就唔衝咁高
唔係入門, OLED定位=頂級, 點解要開多條生產線整低Hz版? 你想平啲一係買27 " JOLED 60Hz一係買42" 電視
依家係貼牌mon, 冇咩需要買佢
跪求下巴打意見
平時都係寫下code睇下戲想買隻34以上嘅ultrawide
自己做左好耐功課 見MSI依個QD-OLED好似唔錯

https://www.rtings.com/monitor/reviews/msi/meg-342c-qd-oled
以下應該係同一隻新款
https://www.price.com.hk/product.php?p=618221

唔知各位有冇咩推薦
想問下咁多位巴打,家陣好猶豫等PG32UCDM定衝dell個隻算
兩隻分別係咪主要係curve同埋3.5之外就基本上係冇乜分別
有冇27寸2k曲mon介紹
2k筆直
請問 27吋 4K Mon 主要用黎打機 任何game 都玩 尤其射擊game 想$4000 以內有冇推薦
我要插電腦 ps5 同 switch 同時因為電腦同ps5 要共用喇叭所以個mon 要有插音效個窿 (請問依個窿叫咩學名)
你要PS5 同電腦共用喇叭唔係應該要買個USB switch 咩?
Mon 要有headphone out 3.5mm 駁去喇叭3.5 in or aux in
我依家個Mon 係喺3.5mm 度有個分叉 一個插電腦 另一個插ps5
即係:

PC —>hdmi —> Mon
PS5 —>hdmi —> Mon

然後Mon —>(3.5mm headphone out) —> 喇叭 (aux in)?

咁就共用到喇叭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞