[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 不是OLED不用

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
DELL隻32吋OLED好似冇3.5mm頭,如果玩PC+XBOX+PS既話會冇得直出喇叭好似有少少唔方便
早幾個月出,我就唔使買24m1n5500
有好有壞,m1n 350nits,呢隻得250
不過大牌子真係唔多24吋 2k 高hz既spec
24 2K 480Hz OLED dream mon
等緊27 4k 240hz oled
唔知會唔會下年出
屋企只擺到27吋
27 4K要25年尾先量產,26年頭先有,就算提早都要25年8-9月咁上下
有earc
淘個earc 盒仔轉3.5mm
我而家係earc 轉 光纖頭 都係0 delay, 不過缺點係少左個hdmi 位

一係加多少少pg32ucdm
想問下日馬買dell U2723QE有冇乜野要留意
見佢係QE-A, 想問下有乜問分別
同埋係咪買完番黎去dell到轉保養就ok
成功轉到,收到email了!
謝巴打
自膠, 原來前小小都有講日馬轉保了
呢個size, 像素竟然冇240hz就yup左D
有240HZ不過得2間大陸牌子賣緊
想問下個mon 有時show既畫面比較多黑灰色時(如youtube dark mode)
就會有黑色條閃下閃下會係咩事
平時黑色畫面唔多時又無野

4K Samsung 31.5吋 thunderbolt 駁macbook
可能條線有問題
已經用緊原裝比既thunderbolt線
同埋淨係某啲畫面先有事
試下關咗VRR會唔會咁,亦都有可能係隻mon firmware/display driver問題
搵唔到VRR 呢個option
搵過samsung support又係software 可以download
想問下Asus Mon 半光半暗 過左保拎返原廠整幾錢?
隻VG259咁岩上個月過左保養 就壞
你可以打電話去皇家俱樂部問下嘅,但幾百蚊嘅mon整嚟都晒氣, 而家買隻240Hz都唔使1000蚊,加多幾百有2K 180Hz, 2000蚊都唔使買到2K 240Hz
25吋內 2K 2000budget 有咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞