[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 不是OLED不用

1001 回覆
2 Like 10 Dislike

Acer
舊款x32fp 都係啦
執咗成年firmware都仲係有d問題
2024仲有人買mini led
仲有無24吋mon適合攞嚟睇文件,會打直放。用緊u2723搭隻舊24吋 1080 mon,本身想換dell p2423d
見到呢到有師兄推薦既Philips 24 5500e 同viewsonic 但外置牛 有點卻步
請睇置頂
想問下依度講唔講得portable monitor ?

想問啲15吋內, OLED,1080/1440p,有大HDMI
應該9成得大陸牌子?
行貨下批好似去到6月幾7月
pg32ucdm 塊panel 係mic( aw3225qf 韓國),喺60hz 時input lag 好高
想問點樣有折?見日馬賣¥159,800,8千蚊港紙到
香港地址
埋單俾錢會退返稅。埋單14萬円左右加1600円積分。
用緊, 321urx 除左背後條rgb 有bugs , 喺setting 熄左都好
熄左mon 再開有時會自己著返背後rgb

整體都唔錯, 價錢又唔太貴
可以去馬
已預訂PG32UDCM 5月有貨
大家好,小弟想買隻49寸mon,budget 15k樓下
會打嘅game:
英雄聯盟,Rdr2,Witcher
基本上都係需求唔大嘅game,原本睇中samsung odyssey oled g9,但係好似完全唔需要,各位師兄有冇推介
27吋@240hz,夠錢你會買1080p / 1440p?
雖知影片只分為1080p/4k,但夠錢又唔上埋1440p會好ON9

取決點: 用1440p Mon 睇1080p/4k片會否清過1080p Mon
MSI 嗰隻QD OLED 144Hz 9千落到樓
網上轉就得。部嘢用內置火牛,電線用返一般電腦火牛線就ok,我自己係用返舊dell mon條線直插就ok。
1440p oled
睇1080p開RTX VSR
4k應該ok(非整數縮放)
95u
msi 271qrx vs lg 27gs95qe
打機邊隻最好 兩隻都好猛
想問吓有冇啲鏡面144hz 2k/4k介紹?
選msi理由:
色彩亮度高LG 1倍
顔色更純更準(紅色除外)
鏡面mon

選LG理由:
10% windows 下白色亮度高於QD-OLED白色
有環境光下唔會似QD-OLED咁對比度大降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞