[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 不是OLED不用

636 回覆
0 Like 8 Dislike
但呢隻嘢有無硬件色彩較正?
睇官網講到原廠較好晒色,但無得較色,半年都會走晒樣
我都唔知啊,第一次換呢啲所謂執相嘅靚色準mon
唔壞無事好地地就抵用啦 我貪佢有hdmi arc 囉黎插sound bar 玩dobby atmos

但搵samsung 保養 慘過食屎
睇你講嘢方式 似你有病多啲
用咗兩個幾月dell部qd oled 用落完全唔覺反光嚴重 日日睇戲打機仲係好享受

人哋接受就盲目 死要人跟你諗法 真心有病
弱撚智 QD OLED反光係客觀事實, 自己弱視睇唔到reflection係人哋問題?你自己用得開唔開心關人咩事 描述下使用體驗又得罪你?班人講到matte coating就一定垃圾反駁下唔得
兩隻都垃圾,如果會玩槍game就咪買va
如果純玩下3A同睇片,要平就買msi果啲,你講果兩隻差唔多價錢但垃圾好多
唔係唔得 係見你下下唔啱聽就弱智 有病 關心下你精神健康啫
我擺嗰個位真係幾乎冇反光 開心使用 你咪繼續睇住塊霧面mon囉 我咪又係描述使用體驗 反駁下你又唔得? 真心有病
買咗48 冇後悔
wfh打機睇戲 一隻mon搞掂
如果枱唔夠深最好買個keyboard tray
咁都係ROG
唔該你
我撐你啊肥佬黎
呢度個文化 係好toxic
用專業mon =智商稅
就算有人上黎講 間房有自然光 都繼續叫人揀鏡面
只要out of 佢哋個場景 就會話你問題
成班心智好似十幾歲咁
真係寧願上去啲中佬forum 問意見
To唔toxic唔知,成班唔識扮代表伏鳩人買鏡面mon勁賤
4K 27吋144up
RedMagic GM001S 5088 miniLed
同LG LG 27GR95UM nanoIPS + miniLed
呢兩隻都好吸引
如果主力睇netfilx/3A , 邊隻會好d
麻麻 加少少上OLED
lg個隻炒晒車wo
有冇推介
FO32U2
MPG321URX
$8999
https://youtu.be/1_ZMmMWi_yA

中伏 新oled/qdoled flickering 仲勁
點過到老黃認證
因為VRR flickering無包係任何測試到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞