[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 不是OLED不用

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
32係新panel
refresh rate又高D
個樣似污糟但刮唔甩,好細粒,有畫面其實睇落唔太覺眼,似有粒大少少嘅半透明塵咁
試咗抹唔甩了
客服點講?開箱冇拍片好蝕底
我有拍片啊,比晒佢睇,佢地話今日再聯絡我
咁都好啲,我之前問過京東客服,喺自營買嘅話就算香港都包1年保養,之後先要捧返大陸
入塵
但我呢間唔係自營,可能會煩啲
旺電
想訂個mon其實係咪邊間都一樣(飛馬,訊達,etc)
飛馬唔係咁老實就唔好了
最近想買隻27” Mon 換咗舊嗰隻雜牌Mon
想問好似AW2725DF呢啲glossy coating 嘅Mon 如果係間正常開燈嘅房入面 係咪會反光 一定要熄晒燈 拉埋窗簾?
燈喺mon後面=ok
如果燈太光都係會反射落牆再反射落隻mon, 不過平時用上網打機開燈問題唔大,睇戲玩3A大作就關燈好啲,否則啲暗灰/黑色位會反光
拉埋窗簾+開房燈
會有少少反光 但都睇得清畫面細節
最近想買隻27” Mon 換咗舊嗰隻雜牌Mon
想問好似AW2725DF呢啲glossy coating 嘅Mon 如果係間正常開燈嘅房入面 係咪會反光 一定要熄晒燈 拉埋窗簾?
燈喺mon後面=ok
如果燈太光都係會反射落牆再反射落隻mon, 不過平時用上網打機開燈問題唔大,睇戲玩3A大作就關燈好啲,否則啲暗灰/黑色位會反光<更正確嚟講應該係倒影
找部電話出黎試下囉
手話都係glossy
想問下PG32UCDM香港邊度有現貨
最近入咗aw3225qf
想問下各位巴打平時點樣清潔?我睇user manual 話用布加distill water,係唔係平時普通清潔用microfibre cloth 就得?
新出個幾隻32吋 OLED MON
香港有冇地方有display望下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞