[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (129) 傳24-70出到F2

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
用緊v90 冇lag 係連拍得好少秒數就fill滿buffer
睇數據影raw應該都影到10秒
連拍得7fps有咁快爆咩
6000萬 Raw file size 好大
用緊a7rvcfea完全打唔爆
我係lossless compressed raw+fine jpg 好似10幾張左右就開始滿buffer specs都係寫15
如果真係要係咁連拍轉apsc mode唔會爆
8fps max已經慢 個buffer仲要咁 如果連拍係好重要正路真係唔會諗呢部機
唔係講緊a7cr咩
同一粒sensor應該冇分別
a7rv個spec睇落高啲係因為食到cfea
用返v90會同a7cr一樣?理解係咁
可能a7cr cut咗啲buffer都唔出奇
原來a7cr左cut右cut計計埋埋都唔少嘢
cr閹左cfa就連帶閹割埋連拍同8k
我唔知詳細係點
我估係諗成砌機咁? 粒u係cpu 但你ram可以唔同size咁?
張卡唔夠快
Cfa 700mbps
V90sd 299mbps
呢個case 係你ssd 慢

SONY 大師新品評,變焦定焦鏡
呢個緊係啦 但上面個點係點解a7rv同a7cr大家都用say v90嘅sd咭但個buffer都仲係有分別
真咩?有無師兄試下a7r5 用v90係咩環境,我google search無人試過呢樣野
上面link有實測結果
24105G 減價 係咪出新款?
咁可能真係Ram都有分別
好似冇消息有2代
雖然我都想佢好似nikon咁出枝24120
想問吓如果買個LM-EA9用M鏡係A7RV身上會唔會有啲不智
想好好利用下啲M鏡
面家大陸廠興出m mount 再加轉插轉e 咁玩喎
緊係要買啦
最少都v60

冇記錯,4k5/60p都要140 MB ,換言之V30寫入速度約100 MB係唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞