[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (129) 傳24-70出到F2

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
24.8zeiss換羴24.8會否不智
一支apsc 一支ff wor
邊到!
過幾日去北海道 好似話今年早左 唔知有冇
但我用係apsc
因為覺得支zeiss唔知係咪因為舊所以唔係咁sharp
見trade zeiss換羴都係補1000左右就有d興趣
羴果d睇review好似都唔錯
新手諗住買閃光燈,有冇推薦
定直接買燈,新個d 智雲好似好方便好細部
收藏家、防潮家、萬德福
A74出嗰時20500
依家都14000啦
lm
望落似sony 50.8
有冇師兄部A7C2 個USB Type C 口係鬆嘅?
插條線落去可以控制上下左右郁

變咗控制桿
a7cr2 用mf 老鏡係咪冇咗放大view功能?
之前a7rii 仲有...
唔知你問a7cr定a7c2, 睇下manual或者google下就搵到啦
https://helpguide.sony.net/ilc/2370/v1/en/contents/0405_focus_magni.html
各位巴打,我聽日諗住入手a6700 +sigma 18-50mm F2.8 鏡, 見二手價都唔係平好多,諗住兩個都買全新行貨 有冇話邊間穩陣?定係都一樣? 同埋有啲咩配件最好買埋先? thanks
行貨去肥花,可以簽卡,不過好奇問下點解A6700 而唔係入A7CII
其實都想,不過始終貴一半 之前淨係玩開菲林機,呢部係第一部數碼
定係建議直上 a7cii , 玩 FF 我主要平時snapshot 3成人,7成景。 同埋驚FF 鏡 重d 冇咁方便。 俾巴打問完我又十五十六緊
又或者買FF鏡,為升FF機做準備
直上啦 a7c2同6700一樣重
FF 鏡有咩推介? 本身a6700 諗住搭支sigma 18-50mm 玩住先 冇留意 FF 鏡 ,有冇啲輕身d推介 。 thanks 巴打
買ff鏡但配apsc機咪冇咗apsc鏡輕嘅優勢
standard zoom可以睇睇s2870/2070g/2450g 都係四百幾g
18-50好鏡黎
富士個邊都多人用呢支
夠玩架啦。
我都係早幾個月先入左A7C2/35.8/20-70
之前都有玩過下單反之後冇玩好耐
而家重新PICKUP過
我就考慮自己想要定焦定變焦
有能力就2種都買睇下自己習慣用咩焦距多
咁岩道慈出片可以參巧下
https://youtu.be/jbIf4_vT_B0?si=VsBe4ev3SZY6fr2r
整體輕一定係apsc
不過唔係你想像咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞