[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (129) 傳24-70出到F2

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

死剩三隻
有冇ching 可以解答?😂😂
依有分原裝同加厚帶(另外買),我喺問緊加厚帶
唔該ching🙏🏻
說服唔到自己買長焦鏡,想買T70-180/S70200F4,但諗到自己唔鍾意出街帶咁多鏡就冇咗動力買,去旅行都係一機兩鏡,依家有2070F4g, 35gm,有啲心動想買長焦鏡影風景影花影人像,但好似少用就覺得好嘥
龍仔70300可以諗下
二手應該好抵
想問下部A73 影完一日相有d 相顯示唔到 插線落電腦都睇唔返 係咪張卡就收皮
部機設定係出jpg+raw 同時雙卡輸出
70180 用完唔會後悔
jpg 都睇唔到?
係電腦插線開folder睇會有十幾廿個唔知咩format既file, 係部機開出黎寫類似 無法顯示 既字
明明當日影完都仲即刻睇到pre view
今日拎左部a73 trade 左a7r5
張Sony SF G卡係部機認唔到
但電腦read 到
其他垃圾sd card 冇問題
sanddisk?
都未夠3年,算低用量
唔關用幾耐事嘅
感覺上係會彈返上adobe server做
上server做係咪光速denoise

咁岩完adobe個plan試唔到
本身我部機denoise 6千萬像raw 實際用9-10秒 (佢既預測時間唔太準)

如果佢server做到1分鐘內 應該對唔少人黎講都係福音
LR 有無話特別支援 NV RTX卡? 定都係食cpu多?
用5900x + 6800XT de-noise要60MP raw 要20秒
今晚用4090 試下再答你

我4090 係classic做就係10秒左右
想知lightroom做denoise (如果真係上server) 會唔會仲快
我用M1 Pro 嘅MacBook Pro
lightroom 做denoise (33MP raw)佢預計30秒,實際都差唔多
Classic 都係差唔多時間。
唔會。
吓,GM仔初號機比人ban左?
試過一次同樣情況
不過我估我嗰次係因為唔記得format張卡就用所致
[url][Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (128) A7CR做乜跌左咁多價
https://lih.kg/BKCpFDX
#879 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區[/url]

新手玩閃燈係咪買2手神牛v1夠晒用
你唔係a93代言人咩
唔用原廠點sync
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞