[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
個casting好癲
睇完第3集直頭想幫龍宇哥含
個casting實在太屈機 首爾延世耶魯大學畢業 連飛機師都有埋仲要個個都咁上鏡

就算搵唔到自己既伴侶or未來姐夫妹夫大嫂弟媳都好 希望佢哋節目後都繼續做到好朋友
龍宇同初雅真係勁襯
但我成日都覺得正燮係鍾意初雅多啲
同埋突然想講,一直追開換乘
但發現今季嘅剪輯同埋主持啲反應都真係爭咁啲..
無啦啦播播吓就會轉到去啲主持講埋啲冇乜point嘅說話
我兩邊都有睇
覺得呢邊個氣氛輕鬆好多,同埋啲人關係唔toxic
睇兄妹姊弟互動真係好開心,睇得舒服
同埋我覺得呢邊八個都各有睇頭
就係觀眾睇出嚟同感覺到真係有火花
Casting 係幾咁重要
今季換乘好多pair分手時間得幾個月
搞到大家都好toxic咁
公式約會又少搞到個個都要玩私約
啲約會又冇乜chemistry

不過又咁講
換乘本身都對ex有怨氣
兄妹呢邊大家冇私怨就會睇得舒服啲
當然PD都好緊要!!!
公佈左職業之後正燮好似覺得初雅份工好普通咁即刻對世承更大興趣
龍宇同初雅勁襯兩個都背負住手足同家庭重擔咁成長 希望佢地可以互相安慰
咁的確比下去 女人有學歷仲要好樣
睇睇下幾鍾意允荷 個feel令我諗起朴恩斌小提琴手套劇個角色
睇B站介紹初雅份工係1億WON年薪既工嚟
因為韓國好注重外表
所以呢份唔算係普通工
我都唔覺正變因為份工而唔鍾意初雅,佢係韓國人更清楚初雅份工幾高收入。
我反而信佢講法,因為學歷同世承似,更易有話題,其實呢啲好平常,志趣相投好重要
Toxic 冇問題,我鍾意睇drama
但來來去去都係嗰啲toxic, 審美/惡疲勞
8個同邊個一pair 我都會好開心,就算做唔到情侶,將來keep到做好朋友都好
初雅嗰間好似大公司嚟
最普通應該係珠妍
我覺得哲賢唔多唔少因為成長家庭唔好,所以好冇安全感,缺乏愛亦冇自信,甚至可能自卑?所以日頭傾得好地地嘅女仔夜晚唔send sms, 就會好大反應
本身覺得大家夾 笑點又似 知道大家背景覺得更加夾
上季啲drama冇咁重複好睇啲
我唔知咩公司
以為係減肥公司啲sales (?)
我見班大陸人知道宰亨同世承都係big 4做, 個個都好嘩嘩聲, 但香港big 4真係周街都係, 原來係大陸仲係咁吃香?
我反而驚訝宰亨直情係big 4 audit, 點解唔駛ot咁正
而且韓國網好似係用外資形容big 4, 但香港真係唔會咁叫佢, 雖然佢的確係外資
叫得consultant, 即係sales? 起碼香港人係咁諗
不過應該就真係大公司, 收入高嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞