[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
168 對住初雅個樣發哂姣咁 好難頂
我以為得我咁諗
收唔到msg 即刻變樣
佢後期啲interview 成日提龍哥都扣分
同到初雅dating 好似贏曬咁
收唔到msg 即刻變樣

佢畀世承寵壞晒
姐夫獵人長髮好睇d喎 呢個剪到好怪
咁好嘅收錢溝女仲可以宣傳自己生意

其實佢哋呢家人都幾了解對方
阿妹知阿哥鍾意潤荷
阿哥覺得阿妹同在亨夾啲
阿媽又睇中兩兄妹揀嘅對象
二人房個尷尬又係剪接效果?

下集全日都冇得見世承
今日兩個都冇send到sms畀對方
個timing錯晒

初龍CP
係 成個阿叔咁
燒肉大師笑死+2
最尾個下一定係製作組打電話叫佢走開
如果唔係條橋真係玩完
佢氣場都幾神奇
冇話對人差別待遇/感覺
但係兩個女仔都冇信心吸引到佢
到底係佢太過另一個次元
定係真係唔啱佢口味 完全睇唔透
覺得未必係剪接效果
後期interview 初雅話二人房可以有多啲自己嘅空間
即係本身佢應該都想休息唔social
加上168真係唔明點解初雅唔send msg 畀佢
人哋世承一get 就get 到 教授喎

啲主持人都有講168好熱情 但係初雅唔似世承會表現出嚟
168應該真係估唔到初雅想點

唔知點解睇初雅同龍哥dating 係好舒服 雖然得幾分鐘
佢同168 玩好似無嗰種感覺
比較落龍哥啲情緒管理好好 有風度
初龍世一
之前都提過 收到短訊話家姐冇人揀黑面個下連龍哥都嚇親
佢性格就係咁比較喜怒形於色
係佢角度 做好哂功課 interview滿分過關 execution又靚 之前都有主動搭嗲照顧人 結果都係食白果?
所以我之前話cokun理解錯哂
短訊講禮儀是on9的 要係見唔對方嘅日子都send俾對方 先係令對方心動嘅關鍵
正燮起點其實比龍哥有優勢 一路都冇做錯嘢 但係佢唔知原來自己打得太慢 已經俾人食糊
龍哥同世承南怡島真係湊妹咁湊
因為初期約會完sms揀返對方都好正路
同埋點會估到龍哥咁堅定
明明介紹職業嗰陣啲短髮shot咁好睇
覺得燒肉大師aka士多啤梨王子aka弱不禁風少爺仔aka MBTI係cute
同龍宇最襯
估唔到今集男5仲未正式加入去
好鍾意正燮
希望佢快啲醒水轉返去世承度
唔知龍初最後一唔一齊到 但都可以肯定就算有人介入都唔係正燮可以介入到
網傳初雅同少爺 係真嘅話都幾期待後續發展
送肉嘅過程一波三折
好鍾意宰亨
好多笑點都喺哂佢度
對食最有熱情 一講起燒肉個樣都唔同哂
仲有 識煮嘢食男仔都好加分

另一方面又細心會talk care同行人感受
今日提醒世承嗰下終於似返個oppa
有對比先有傷害
可能對比返前幾對兄妹個個一入房就好有愛意咁問大家感覺點
先覺得新男一入房就EC好粗魯
但其實諗諗吓自己有兄弟姊妹既話依個反應先係正常

到底仲要等幾多個星期先可以睇到龍初多啲糖
之前初雅太忙 只可以夜晚短暫食個飯
而家到初雅連放兩日假 又同龍宇錯開哂
未到阿麻,都係靚仔但訪問個陣左右分開個陰就搞不撚掂
我反而覺得佢處理得好成熟,無因為太多外在因素就直接跳落個坑到
會慢慢相處完先決定
其實又無話邊邊係正常,因為新男呢對 年紀太接近就會咁
其實世承+宰亨 都有小小類似感覺,所以佢地年齡應該都接近D

熔宇+珠研 、政變+允荷 年齡應該差大小小
而初雅兩姐弟就相依唯命唔同講法
典型理科男 以為咩都有數計
我無諗過宰亨認真諗嘢係咁細膩
超級warm
只要佢care 嗰個人就好細心
龍妹喺車度唔開心佢都有關心佢
真係加爆分
佢真係嚟搵女朋友
後期interview 個個女都話未傾過
睇完呢集覺得佢頭號目標係初雅

希望世承聽下阿哥講冷靜下 睇定啲
覺得如果連世承都唔揀佢 咁佢真係整定做零票男
覺得戀綜加咗有親人嘅元素成件事都warm咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞