[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
反而覺得阿妹之前做經理人辛苦啲
而家轉咗做製作都係勁大壓力
阿哥做餐廳係做老闆 應該唔使睇人面色

可能大陸好多獨生子女
唔會明其中一個體弱多病
另一個就算係細佬妹
都要照顧返阿哥家姐轉頭
初雅好脾氣,俾著我應該一早入房訓,仲屈係沙發聽佢嘈住哂咩
如果係龍宇應該浪漫好多嘥咗二人房
正燮好似有本小氣簿咁話初雅唔記得咗佢件tee就係對佢冇好感
咁約咗早餐最後佢起唔到身係咪又要解讀做冇好感
允在雖然package冇其他男嘉賓咁好
但睇睇下性格似ok,燒肉嗰到不停求救勁好笑
同埋就係佢幫屋企手,叫做陪屋企人多啲
智媛先可以咁free喺首爾返工
佢係二樓舞台劇出場同埋之前啲內心戲都好好笑 同埋佢同細妹(加埋呀媽)一齊pick允荷打救下佢都增加咗對佢嘅好感 已經好幻想到佢去date啲尷尬樣
餐廳老闆好困身, 暫時佢雖然有幾間branch, 但應該未去到大集團, 大集團就真係可以唔駛事事勞心勞力, 而且自己繼承左餐廳, 即冇得辭職, 阿妹做得唔開心, 都可以走人
好社死龍宇仲話似the great gatsby
冇得辭職都係另一種壓力
今次上節目收錢拍拖又宣傳埋間舖
允宰就算最後冇matching係大贏家
龍宇應該會叫初雅早啲瞓
第二朝一齊去靚靚cafe食早餐
前一晚會狂睇youtube學講嘢
覺得佢接餐廳都係為咗令阿媽放心
就咁睇 餐廳似係阿媽經營多年心血
唔使驚touchwood惡化嘅話冇人交接
好似阿哥兩年前/covid剛開始就返左韓國, 剛剛嗰時阿媽有cancer,
covid lockdown, 餐廳一定經營得好辛苦, 而經濟唔好, 阿哥亦唔易係外面搵工,
所以順理成章打自家工, 阿妹已係外面工作一段時間, 又有D成就, 冇理由要佢辭職唔做,
成個安排好合理, 雖然班大陸人應該又會覺得重男輕女啦, 一定係由男仔繼承家業啦, 由得個女係外面做社畜啦blah blah blah
全力支持 宰亨X珠妍
覺得無咩chemistry珠妍似迷妹多啲
感覺宰亨鍾意成熟型多啲,想睇同智媛date
佢似係做咗全場焦點先咁尷
反而約會得兩個人會好啲
可能會靜靜雞去買解酒飲品
呢啲唔使講啦 一早自動自覺去買
+1
今集到底宰亨個髮灰係點樣到咗珠妍手上?

同埋宰亨今集個人採防同回答珠妍嗰part好難知佢表達嘅究竟係:
1. 有心動 但係一嚟想釐清自己感情 二嚟想令珠妍諗清楚自己係一時心動定真心鍾意 始終去到江原道date先第9日
2. 冇心動 想點醒珠妍如果自己係心動咗就會已經直接行動咗

不過唔理結局係點
我都希望珠妍唔好受傷
張相智媛靚到癲撚咗
智媛咪有講份工係佢畢業前一年已經決定咗
感覺上佢係一個好有主見嘅人
啲大陸人都鳩鳩地
畢業前已有份工,好叻女啦,而且佢父母亦係開通嘅人(否則的話唔會聽個女講咁早送出國),支持個女係外面打拼好正常
呢啲父母幾多人恨都恨唔到
幾鍾意呢個家庭
真,父母開通,仔女亦識感恩,好perfect啦,唯一唔好、亦係大部分亞洲家庭通病就係大家唔識表達,下下收埋係心,呢一點亦最令人共鳴。
而家佢地經歷緊阿媽大病,感覺上想改變,一家人咁齊心好令人羨慕
烤魷魚個次少爺有講過佢係一見鍾情type
慢慢行嘅通常都唔成事
所以都唔太睇好
珠妍可能又比較細個
未識得表現自己魅力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞