[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
允在話佢係entj
雖然咁怕醜 唔似e人
覺得佢會嘅
個約會設定開始變態
真係完全估唔到係e
雖然男5女5故事好感人, 但都係理解男5究竟遺傳左邊個,
上星期我估男5可能似爸爸, 但原來爸爸咁靚仔, 我覺得係所有父母入面最靚仔,
媽媽即使唔靚, 但似阿媽都未至於咁樣, 仲有兩兄妹都臉大, 但佢地父母又唔算臉大, 爸爸直情尖臉
而家由親人幫親人選約會對象, 其實好難再大兜亂,
因為大家都會同親人講自己鍾意邊個, 咁好自然會幫手助攻,
除非下一次約會冇得再由親人幫手揀,
我好想睇少爺同初雅date
好似剪得太短
之前靚仔好多
我都覺得哲賢世勝會夾!!
我哋仲有嬉水場面可以期待
如果純粹用外向同內向嚟形容
兩兄妹都似內向
智媛都係勁慢熱
不過mbti嘅ie係指透過獨處定共處獲得力量
可能兩位都屬於鍾意同friend一齊玩 但唔係自來熟同邊個都玩得嘅人
整體氣氛大部份人都冇話好鍾意邊個
每次都係date完邊個短信send邊個
所謂好感都係建立喺已經date過傾過兩嘴
結果大家都係揀返上次date嘅人
在亨同珠妍更加係連續兩次date都係揀剩,冇任何選擇性同自主權

今次決定約會嘅流程同結果都平淡到冇嘢好講
其實想睇女仔幫手足揀約會對象
好明顯男人係從自己出發,揀我覺得會對你好嘅人
好奇女仔會幫手揀鍾意你嘅人定你鍾意嘅人
下面嗰段指上次男方自主揀約會對象再由手足interview嘅形式
未必咁易
好似下一集都淨係兩兄妹淨係得一個可以date
想講佢同少爺都係搞笑潛力股嚟
佢對阿妹啲態度好正
真 咁先似番正常兄妹
發現去到公開兄弟姊妹果陣
珍珠PD係冇加插嘉賓
令到成個節奏好流暢
呢轉都應該未有機會
珠妍同龍哥2揀1有得約會,邊個約到少爺同初雅都唔會留低有交流機會

反而少爺智媛似有機會留低多啲交流
我後半集都瘋狂喊
依套真係好好睇睇得好舒服 睇到佢地成班咁fd 好正
佢出場嗰陣太緊張定咗喺度
大家笑9佢係音樂劇演員出場好好笑
班女仔個個都喊到甩晒妝眼又腫
真 就算cut咗戀愛嗰part都會好好睇
真人騷sitcom咁
連屋企人都好好笑 有啲可惜嗰段咁短
AI老豆同士多啤梨王子老豆
士多啤梨王子老豆好正
講初雅嗰段段期訪問佢講得好好
不過少爺唔鍾意年上
兩個細個嘅相都似父母
尤其是智媛同阿爸
可能兩兄妹係加拿大食得太好
節目完咗搵初雅consult下
同埋見到正燮初雅2人房嗰段真係覺得有少少尷尬
Timing又錯晒一個又心急 另外一個又醉到仆街
諗住第二朝起身可以有啲嘢睇,點知最後個男嘅又唔爭氣 個message真係對佢好大打擊

同埋最後正燮同哲賢傾偈嗰段
真係完全證明返大家所睇到
佢根本最鍾意最鍾意都係初雅
但係又send message俾世承
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞