[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
同埋想講智媛本來彈緊琴勁正
首曲似舒伯特嘅feel好典雅
正燮就多手走去彈啲咩ost
彈彈下又唔識 破壞哂氣氛
佢真係最叻chur住人通頂
呢個節目唔係就要flirt咩, dating就係要咁, 而家又唔係去到courtship, courtship都仲同人flirt就當然罪大惡極。
由換乘到兄妹, 我都唔明點解大陸香港台灣網民(我估韓國人都係一樣)用海王、養魚、flirt去話任何人, 根本dating本質就係要你咁樣做
如果真係要批評正燮一點, 就係佢雙重標準, 佢批評智媛周圍識人, 但佢自己都係咁做
係唔係大學放緊假, 點解正燮可以唔瞓
邊個同你講dating係咁樣
呢個節目除咗正燮仲有邊個係咁樣
咁講就算in a relationship都可以係open relationship
雙方有共識你鍾意3p都得
好明顯除咗正燮冇人有呢個共識
我而家先知dating唔可以flirt, 真係見識少
咪即係養魚囉
邊個上鈎就食邊個
呢個term完美解釋呢個行為
唔記得講,今集終於證明左男5係e
正燮應該係彈緊Kiss the rain
好似係出名唔難彈但係又可以扮彈得好嘅歌嚟雖然都係fail咗
有咩問題? 現實中都係date左之後(大陸所謂嘅養魚), 有人想進一步, 先會開始courtship,
外國真係可以同時間date唔同人, 啱左先會courtship,
我知對亞洲人來講可能dating概念仲係好新, 接受唔到同一時間同唔同人相處, 佢地會理解為一腳踏幾船,
但兩個戀愛節目嘅設定就係西式dating, 用亞洲concept去批評參加者行為, 好唔公平, 因為要批評的話應該批評節目做乜要用西式dating, 甚至呢類節目都唔應該存在
人同人之間嘅關係係講模式嘅咩
唔應該係講人嘅感受嘅咩?
擺明三個女仔都唔buy你周圍flirt
你講咩都係廢話
我講咗只要對方同意你鍾意10p都得
套嘢太溫馨
有佢喺度多啲嘢睇
Drama King嚟 勁多小劇場
我都聽到係kiss the rain, 呢首歌都好出名, 我估起碼廿幾年
佢阿媽拉大提琴, 家姐學大提琴前係學鋼琴,
我估正燮細個時都學過鋼琴, 不過應該好快就停, 只得返少少肌肉記憶,
女5就應該學到幾深入, 亦唔排除有天份, 所以咁多年之後都仲彈得唔錯, 起碼對我呢個外行人來講係
我覺得5個男人都有各自劇場, 各自都係drama king, 好好睇, 次次有鏡頭都唔悶,
唔知係唔係呢個原因, 所以女仔整體鏡頭少
次次D活動rules總有幾個仔都要睇/聽幾次先明
除非剪走晒女仔, 如果唔係好似女仔冇乜呢個問題
民國嗰陣都畀人話似崔宇植

Btw 允荷笑嗰陣好似關詠荷
大家一直都講緊dating,
你突然話人與人相處, 冇人夠你講架wor
呢幾年好興笑眼, 我一直唔識欣常,
直到見到允荷笑, 我開始get到
因為呢幾個第日唔使返工
其他係社畜黨:珠妍 允荷 初雅 在亨
同生活規律組:世承 龍哥
咪即係大家都唔buy呢種dating行為囉
我身邊玩得開嘅人dating根本唔會呷醋
我真係第一次聽講西式dating係會因為對方同第二個date會呷醋(然後自己又周圍date)
可能職業病, 慣左debate, 只係今次debate佢唔夠人講
連允載都加入埋唔明rules黨了

希望正燮繼續做drama king
過多兩集對珠妍有埋好感
我有D估唔到允荷都咁社畜, 以為佢玩音樂時間上會彈性D, 不過周圍出trip佢成日唔見人情況同初雅有得fight,
正變係大學/研究所做, 都可以咁夜瞓又係唔明
佢真係笑得好靚
溫柔又腹黑嘅姐姐
徹底貫徹佢容陷愛嘅朵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞