[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
咪就係囉
佢醒嘅,知道自己喺初雅嗰邊加唔到咩分就搵哲賢
呢個真係戀愛兄妹先玩到嘅設定

世承好彩仲有少爺仔點醒佢
少爺仔暫時睇落淨係鍾意龍哥
真!佢本身個人生根本就充滿競賽
所以佢上集後期訪問字裏行間都曬緊自己贏咗同初雅約會嘅機會 同時又征服咗世承嘅成就感

點知初雅一個屈尾十send msg 畀龍哥
我又唔覺得佢醒
佢只係自我
佢鍾意初雅嘅程度遠唔及佢鍾意自己
太理所當然覺得有付出就應該要有收獲
尋晚比初雅冷落 朝早就對初雅發悔氣
初雅咁敏感嘅人一聽就知
就算初雅冇鍾意第個 咁態度都扣晒分
只著重眼前一刻
更加似係未社會化嘅細路仔
一輸就發脾氣唔玩
呢套有無機會成為今年最好睇既韓綜 有愛情有親情有兄弟情 連出演者父母都拍埋一份

剪接又好 無太多演播室畫面 智媛允在既屋企背景 都留返今集先公開 掉個眼淚震撼彈俾觀眾

佢地呢pair真係好有共感 傳統既亞洲家庭 唔係唔愛 只係好少表達 對父母如此 對兄妹如此
其實佢就係好勝唔輸得,接受唔到初雅唔揀佢之餘,二人世界寧願訓都唔同佢傾計

不過哲賢都好傻仔,最新嗰轉短訊都見正燮無再俾家姐啦,仲信佢有幾痴心吖不過哲賢可能都係場面說話安慰下,同埋多個人揀家姐都好,當後備
反而我覺得佢好唔討喜唔輸得,自尊心太強
收唔到message就黑晒口面
要睇哲賢懵唔懵由頭到尾對初雅專一嘅係龍宇,而唔係搵佢強調永不放棄嘅正燮
不過依part點解會覺得珠妍會讓
係因為當初節目teaser龍宇入面講咗句「동생 잘 키웠어」
「養咗個好妹妹(?)」
對應返似乎係講嚟緊第8集
宰亨睇人睇得好仔細

佢見到正燮send msg畀世承面色一變
而正燮後訪都話send畀世承
係因為約會同世承配對咗
韓網劇透話佢最後同初雅
但播到第七集兩個仲係冇咩交流
做會計未必見過呢類人,
但我估係韓國入得big4出身都唔錯,而且big 4 serve開大客,應該都見過下世面,所以宰亨exposure應該幾闊,睇人睇得幾準
大陸人思維真係令人r 爆頭
上一集邊一忽睇到重男輕女 因為阿哥承繼左餐廳?但做餐廳好辛苦,我寧願做阿妹嗰行好過。
留學更唔駛講,個女12歲就去、阿哥等到17歲先出國,只有佢地先會諗到係派個妹去探路
最癲係隔咗陣見佢醒酒咗少少,又想同佢飲啤酒
我就唔信嘅
不過依家少爺仔似真心佩服佢多啲
宰亨都係穩陣派,咩都睇定啲先
我會當佢癡線佬
之前初雅放工
龍哥就算想同佢傾都係叫佢快啲休息
佢媽咪之前都有病 肯定會有共鳴
經歷過媽媽有病嘅呢幾家人應該會好啱傾
168同彬仔拍埋兄妹reaction
https://youtu.be/X0MXOOEWB5E?si=XPC0oZ6WGxVnc7kY
呢下真係好癲
全世界都認同咗168撞樣
見有個熱門留言話 見到正燮會諗起圭民
但望住圭民又唔會覺得似正燮
望住圭民就覺得真係唔似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞