[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
嗰個年代去disco 識女仔原來已算潮
計返男1年紀,父母最盡都係90年代識架啫,講到好似60年代咁

其實係中年肥胖
依家諗下一集各pair兄妹/姊弟邊個會揀自己去date 邊個會讓比家人去date

龍宇珠妍 哲賢初雅似會互讓
世承似自己去 宰亨會讓
其餘兩pair都感覺會揀自己去嘅feel

巴打絲打們大家點睇
我當佢禮貌短信date邊個send邊個(其實好多人都完全唔知send邊個好,啲內容都係廢話完全唔係flirt,仲叫心動短信咩)
但你唔鍾意人呷咩醋啫
今集佢知道哲賢初雅係姊弟主動搵哲賢r分
完全唔覺得佢當哲賢係情敵
正燮同世承講過之前都係搵年上
從一開始佢就冇鍾意過世承
反而覺得世承未必去得成,因為正燮已經個心唔係佢度,佢淨係想追初雅,未必好想同世承約會。加上允荷難得有個對佢有興趣嘅男仔。正燮應該會讓俾家姐

不過呢幾集正燮係咁追初雅,阻住初龍,希望佢最後咩女仔都無,世承快d清醒啦
成段都好尷 浪費左間2人房
唔知會唔會玩互讓就2個都有得去呢d野
不過唔知製作組會點玩
係將讓咗機會比兄弟姊妹嘅人random約會
定索性冇得約
暫時都未知
我諗佢嘅人生當中太多成功同埋順利嘅事
有好多嘢都當左係理所當然,或者係佢覺得好多嘢都好有把握掌控係自己之中
但係都好可惜真係時機唔岩
點諗到想傾偈嘅時候對方有醉晒 第二日又因為自己諗得太多嘢,搞到冇覺好瞓賴床
Timing錯晒搞唔掂
初雅已經醉到要攤喺度仲想R水吹
第二朝又唔起身

最後仲要走去同哲賢呻
世承沉得好深下
如果雙人房係龍初
龍宇一定會叫初雅快啲入房訓
唔會係咁chur住哂
真,見個女仔咁醉咁眼訓仲逼人傾計,真心有d反感
如果係唔去嘅random date都幾好 大家同多啲人date唔使咁快定實對象都唔錯
真 仲話caring
其實目前公式約會三次
唔計新人 每個人都至少同兩個對象約會過一次
自由揀對象嘅話又會變咗普通鬥人氣戀綜
智媛已經用咗一次特權俾佢自由pick
真係想約少爺嘅話 除咗返首爾私約 仲有地下密室可以用 唔主動約嘅話即係都唔係好恨啫
同埋覺得今次江原道行程拆得咁散
應該係之前講開有人決定唔出演 補加新人兄妹 為咗方便阿媽interview同參與先臨時整嘅行程 所以可以玩嘅嘢都唔多
其實節目已經過半 都仲未可以自主選擇約會對象好離譜
全部打工仔
係得哲賢世承呢啲唔使開工嘅私約得
上次約會在亨成九點先出門口 點幾先返
拎條命去私約咩
呻個下我都有啲R頭
雖然話係鍾意姐姐
但係佢內心小劇場已經落哂定論
又屈初雅掉低佢件衫 又話佢理想型係可靠男人 咁都話想繼續追
唯一諗到嘅就係可能想拆開初龍俾家姐有機會追下龍哥?
智媛講嘢嘅節奏同tone都同初雅有啲似
性格上又係照顧身邊嘅人
唔知係咪因為咁吸引到哲賢
覺得應該得初雅兩姊弟同龍宇會讓
因為龍妹都沉得好深
正燮性格根本有問題
佢似乎係好介意人哋唔將佢擺第一位
公開兄妹關係之後,手足咪會知邊個send 畀邊個嘅
佢見到龍妹個樣面色都好差
正燮好要面,明明唔鍾意世承純粹要喺世承到拎成功感,希望世承快啲清醒

send message似係小學雞嬲初雅冇send畀自己先唔再send畀初雅,淨係識搵哲賢加分真係咁想堅持就照send畀初雅啦
哲賢見到前一晚兩個人SMS都揀家姐
仲未get到龍哥先係專一嗰個咩

家姐個人好醒目
應該唔會再糾纏舊人
同新仔發展下好過啦
正燮好正 真係勁real 果然係首爾大博士
世𠄘呢d太明顯 太耐無拍拖 成日忍唔住睥住佢心心眼
一定送個禮物hold住試左個難d但更鐘意嘅初雅 而且mark住唔會咁易放棄
佢會介意哲賢同世承散步因為潛意識覺得係一個比賽
邏輯思維到極點 所有人際關係都係一條數 面試會做好準備 實戰會跟住條式
唔work就重新檢討中間邊到計唔啱
會巧妙咁自然咁借左人脈網絡 ie傻仔哲賢
同佢相處你會覺得係好人好叻仔 但好重得失會好大壓力
宰亨會睇得出佢唔對路都唔奇 話哂做會計應該見過唔少呢類人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞