[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹

984 回覆
37 Like 9 Dislike
但而家見到宰亨似孔劉只會諗起世承咬牙切齒違心咁讚佢嗰幕
同埋雖然第一眼都會覺得啲參加者似某啲人,但係慢慢開始睇到佢哋個人特色就無再聯想佢哋似邊個了
暫時男我幾鍾意正燮
女鍾意初雅 好有氣質
https://x.com/dramacokr/status/1768469968193294445?s=46&t=WE0dgy4Fn5CXR56NAF14Uw

第三集先行畫面
係全家福相
仲要d衫襯曬色
哲賢個幸福樣會唔會太真實
好鐘意龍宇同初雅好襯
又同哲賢咁夾

希望正夑唔會影響到佢兩個
同世承唔好咩 咁可愛
宰亨好靚仔
真係好襯
龍宇同初雅約會勁sweet
暖手
然後落車gentlemen 扶手
哲賢誤會正燮係同初雅約會完 所以兩個傾計個tone先咁開心 但其實正燮係可以去秘密房見姐姐先咁開心
約會又會咁啱係家姐配阿哥,細佬配細妹
龍宇有樣有身型有身高,人又溫柔,仲要係機師
真係國民姐夫

珍珠pd選角真係好叻
宰享真係無令我失望, 集集都有驚喜,
今集一開場揸cream手勢直情係美妝kol
朝早成班女仔都返工, 但冇見到男仔返工(除左宰享)
bam bam好正, 佢話男仔似乎都唔駛返工
龍哥, 我雙手好暖, 如果你覺得凍, send個sms比我, 我借比你天然暖包
龍哥好正呀
允荷: 成班男仔一齊坐時, 細佬最靚仔
正變: 哦, 原來我要一直坐
允荷: 成班男仔一齊企時, 細佬唔好企中間
正變: 哦, 我要企遠D
同你一樣放棄換乘轉場過嚟
PD同團隊真係好重要
淨係講dating, 呢邊都比換乘好睇
換乘只剩下dramatic劇情會令我追, 但連呢樣都冇
呢套嘢個頭開得咁勁
之後仲點拍第2季第3季
好難超越到
去到第3集都咁好睇, 之後D戀綜點超越
仲要每個人嘅character 都好鮮明
又要等一個星期
今日都等咗大半日先上
呢間屋絕對唔會比換3梨泰院大
但係利用空間製造出嚟嘅氣氛完全唔同
諗起之前老羅同珍姝live討論
點解要專登洗錢搵條team去整靚個空間
老羅仲話比起其他pd 珍姝拍節目睇唔出啲錢洗咗去邊
但係睇得多幾個節目嘅set場就明 其實係重金請啲有sense嘅高手去搞

另一邊換3 今次一睇就知用咗好多錢租場同安排活動
但係睇到一忽忽咁 俾人感覺係定咗行程checklist逐項玩
唔關心點樣比個環境嘉賓去表達感情
睇嚟呢個粉紅pd始終都只係諗自己嘅劇本
除咗冇認真思考點拍 對於點剪接引起共鳴佢都係冇feel
真 等得好辛苦
兩個鐘完全唔夠喉 得十集會唔會太小
Btw龍宇初雅好襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞