我和鄰居大姐姐的故事(23)

564 回覆
290 Like 6 Dislike
六百八十四

我諗秋兒姐姐梗係唔會比我呃到喇,不過就結果而論,佢最後都係應承同我一齊沖。

雖然我哋冇響沖沖下涼既時候再做多一次,但係幫秋兒姐姐柔軟嫰滑既肌膚搽沐浴露既時候我都過足手癮。

我真係好鍾意、好愛秋兒姐姐。

沖完涼之後我哋其實都冇乜特別嘢執,拎齊嘢之後就去返搵果個阿姐還鎖匙。

「妳有冇話幾點要返去啊?」還完匙之後我問秋兒姐姐。

我記得秋兒姐姐係同林太講係帶學生去做地理考察,正路都唔會考察到好夜。

「你想食埋飯先?」秋兒姐姐反問。

「係啊。」咁我就梗係想同秋兒姐姐食埋飯先放人架喇。

我真係好耐冇同秋兒姐姐正正經經咁拍拖喇,唔好話想同秋兒姐姐食埋飯,我直頭想綁埋秋兒姐姐返宿舍。

「唔...」秋兒姐姐諗咗一諗,跟住先講:「我其實有同媽咪講話返去屋企食飯既,但係如果你想既話,咁我就打返比媽咪,同佢講話我同其他老師一齊食喇。」

我留意到秋兒姐姐其實係有小小猶豫既表情,而我都睇得出佢離開咗林太大半日,都有啲記掛住林太,心入面歎咗口氣,道:「唔緊要喇,妳返屋企喇,妳離開咗妳媽咪大半日,都記掛住佢架喇,咪返去同佢食下飯囉。」

咁秋兒姐姐係個孝順女黎,佢記掛住林太既心情我係明白既。

正因為咁,佢先選擇響處理林太對我哋兩個既關係呢件事上面逆來順受啫。

我一早知道,仲可以投訴啲咩?

「咁你呢?」秋兒姐姐問。

我笑一笑,道:「妳唔駛理我架,我自己一條友搞得掂。」

秋兒姐姐唔好意思地道:「Sorry啊熙熙,搞到要你自己一個人食...」

「唔會,好小事啫,我要幫人補習既時候成日都一個人食架喇。」我笑道。

「嗯...」

秋兒姐姐冇堅持要同我食飯,其實都即係話林太響佢心目中佔有好重要既位置...

算喇,呢一樣我都係一早知既。

我哋之後漫無目的咁亂行咗一陣,然後就搭船返中環碼頭。

「你響唔響度食啲嘢先返Hall?」落咗船之後秋兒姐姐問我。

「我送妳返屋企先喇,之後再響附近食。」我答道。

「你唔駛送我返屋企喇。」秋兒姐姐向我溫柔地微笑道:「你響附近食啲嘢,然後就返Hall喇。」

「吓...」

「你今日陪咗我成日都攰喇,況且你就算陪我返去,唔通真係陪到我上樓咩,媽咪會見到架。」秋兒姐姐又道。

啊...

原來係因為林太...

我嘆口氣:「好喇咁。」

「唔好唔開心喇,下次我再搵機會同你食晚飯喇。」 秋兒姐姐安慰道。

「乜我個樣似唔開心咩?」我問。

「你個樣寫晒出黎喇。」秋兒姐姐笑道。

啊,我個樣仲係咁易睇得出架咩?

我收拾一下心情,諗返今日係接近兩年以黎我第一次同秋兒姐姐出街拍拖,其實係一件開心事黎既,於是打起精神,向秋兒姐姐笑道:「冇事,冇事,不過我都係返Hall果頭先食喇,至少價錢一定平過呢度啲中環嘢。」

「都好...」秋兒姐姐錫咗我面頰一啖,道:「咁開心返啲未?」

以秋兒姐姐既道德標準黎講,佢肯響中環碼頭出面當眾咁錫我塊面,已經係突破咗佢平時既極限。

佢可能真係覺得因為佢要返去睇林太而唔同我食飯既關係令到我唔開心(其實都係),所以先肯當街大庭廣眾咁錫我,當補償返我。

「嗯,我開心返喇。比妳咁錫,我梗係開心喇。」我夾擠咗個笑容出黎。

咁老實講,今日其實真係好開心既一日黎既,秋兒姐姐要返屋企唔同我食飯兼又唔駛我送佢返屋企,其實都只係兩件好小既事,唔值得因為咁而唔開心吖。

係輸比林太個死八婆係有啲唔順氣,覺得自己響秋兒姐姐心目中始終都係唔夠林太重要,但係我可以點吖?

「我送妳去搭鐵吖。」既然唔送得秋兒姐姐返屋企,咁送佢去搭地鐵都好吖。

「唔得。」

「下?」唔係吖嘛,我送妳返屋企就話唔得啫,送妳去搭鐵都唔得?

「等我送你去搭車喇。」秋兒姐姐向我甜甜一笑。

啊,原來係咁...

(待續)
250正評已加更,多謝大家支持!
仆街 秋兒有第二個了
真,咁耐無拮過點都有小小痛掛
尤其熙熙咁大碌
Push
仲要唔俾送返屋企,莫非有另一場?
律師仔
Push
六百八十五

秋兒姐姐送完我去搭鐵,我響返hall既路上響度諗,其實我係完全冇必要唔開心吖。

秋兒姐姐搵咗個藉口背住林太同我出黎玩咗一日,我其實已經贏咗佢一仗喇,臨尾輸返小小比佢又有乜所謂?

屌,講係咁講,不過唔順氣就真係在所難免。

我果然仲係一隻小學雞。

既然我仲自認係小學雞,咁我冇心情出去食飯都好正常啫,所以最後我都係直接返咗hall,而如我所料,阿威條仆街返撚咗屋企慰妻,所以成間房都係得返我一支公。

屌,好撚肚餓,等我響阿威個櫃入面摷嘢食先。

有幾個印尼撈麵,撻撚咗黎食先,條仆街都唔會介意架喇。

我響茶水間沖完熱水,拎隻碟鳩搞完一輪,就拎埋雪櫃入面唔撚知邊個罐可樂入房食,順便開咗佢部電腦黎鳩玩鳩上網。

我就唔打機既,都係上網亂搞一通。

玩下玩下機,又食下食下麵,條氣都順返小小...

又玩下玩下...

啊,呢度原來有個制係可以睇到果啲瀏覽歷史架喎,等我睇下條撚樣之前上過啲乜撚嘢網先...

www.japanesegirl.com

屌,條仆街響hall上鹹網?

幾時上架?一定係條仆街趁我去咗補習果陣一條友響房果陣上架喇!

屌,聽日寸鳩下條撚樣先。

啊屌,我突然有啲興趣想睇下條友平時睇開啲咩鹹網...

睇個網站名一定係日本妹喇。

啊,真係日本妹!

嘩屌,其實講落都有啲慚愧,我咁大個仔都係第一次上鹹網。

其實有咩咁好睇啊...

阿威都有真人玩喇,仲隔住個mon睇...

唔...呢條片呢度有個掣係咪可以click黎播架?

我試下click下先...

同一時間,我既房門傳黎一陣敲門聲...

嘩屌,乜嘢玩法啊?

「啊...啊...啊!」

我都未黎得切熄返個瀏覽器,條鹹片已經load完,入面個大波日本妹啲呻吟聲已經大大聲咁播咗出黎!

而差唔多時間,我度房門都比人打開咗...

邊個會響星期六咁少人又咁夜既時間黎我間房啊...?

「呃...唔好意思,我係咪阻住你睇片...?」入黎既人竟然係芯芯...

「啊,妳誤會晒喇,呢部電腦唔係我,係阿威架...」我連忙解釋...

「冇問題架,我明白男仔都係有需要既...」芯芯係有啲唔係幾好意思,但唔係尷尬,而係果種唔小心打擾到人哋做緊啲重要嘢既唔好意思...

「真係唔係我睇,我check緊阿威啲瀏覽history,咁啱開咗個網站,又咁啱開咗條片,諗住睇下條友平時睇開乜...」嘩屌,我諗如果係有人咁同我解釋佢點解響度睇緊鹹片我都唔會信...

「唔緊要,我真係覺得男仔睇呢啲嘢好正常架咋...」

唉,屌,妳真係誤會晒。

不過轉念又諗,如果芯芯真係誤會既,咪由得佢誤會囉,人哋點睇我,我又有乜所謂呢?

「係呢,妳點解會落黎既?Weekend都唔返屋企?」我決定唔再解釋,轉而問芯芯其他嘢,順便專心響部電腦度睇下點樣熄咗條片...

「冇啊,今個星期約咗朋友去屯市食飯行街,我都係啱啱響屯市返黎,響陰司路果度見到你間房開咗燈,咪走過黎諗住搵人傾下計囉。」芯芯笑道。

「妳冇其他朋友可以吹水咩?」屌,條片點熄架,點解熄極都熄唔到既?

「你知點解架。」芯芯講完之後塊面微微一紅。

啊屌。

妳仲係唔明我同妳係冇可能架咩?

點解一個女仔可以咁撚煩人?

頂,條片點解仲關唔到架,條女啲呻吟聲好撚煩啊。

芯芯見我霎時間之間變得黑咗臉,於是連忙解釋道:「阿熙,我冇嘢架喇,知你拍緊拖唔通仲死纏爛打咩?」

我響度搞緊阿威部電腦,唔得閒理芯芯。

「係,我係仲鍾意你,但我而家淨係想同你做朋友,而家我就只係同朋友傾下計啫,我諗咁樣唔過份吖?」響鹹片入面既女主角一片呻吟聲之下,芯芯講既嘢其實我都唔係好專心聽...

搞多幾搞,我都係熄唔到條片,於是個樣有啲啲尷尬咁向芯芯問道:「唔知點解...我熄唔到條片,妳可唔可以幫我手睇下發生咩事?」

(待續)
自己借自己Po賣下廣告

新番組!上架!有興趣請上Penana睇睇!同樣係差別連載,可以免費睇到尾,但訂閱讀者有得優先睇更多章節!

link in Bio: https://www.penana.com/story/151602/

故事簡介︰正傳世界觀第七作

有冇試過響中學既時候,遇到一啲異性,一講起嘢上黎,就情不自禁地同佢鬥咀?有人話過,如果一個唔成熟既男仔,總係要係咁搞到一個女仔發火,咁係因為佢心底入面其實係鍾意果個女仔,想要引起果個女仔既注意。

對林必才而,佢都有個類似既對象,呢個對象既名叫做葉佩儀。究竟佢一路以黎,其實對呢個女仔,只係單純既友情?定係心底入面其實不知不覺已經對佢起咗感覺呢?又或者…其實男同女之間有冇純粹既友誼存在?

(愛情/友情/正傳世界觀)
準備寫幾多年?
秋兒姐姐出軌了,話唔定仲俾人開發哂,兩年冇扑野點都會痛下,仲咁大碌插入去,明顯俾人屌過而且仲唔食飯唔俾送車仲唔係痛有下場再食過第二條仔
唔緊要啦,熙熙會原諒秋兒姐姐嘅

以後看唔到面時咪各自搵食
懷疑芯芯係裝奶粉派過去搞鳩阿熙
真係搵芯芯幫手閂片
跟住芯芯順便又幫佢清下槍
六百八十六

「吓?」芯芯微一愕然,然後失笑咁行埋黎,道:「睇過...」

我企咗起身,讓咗阿威張凳比芯芯坐。

芯芯其實仲著住件出街衫,睇黎佢響hall出面見到我間房著咗燈就真係一返到hall放低嘢就即刻落黎搵我。

我鼻入面聞到一陣屬於女仔既體香...

啊,屌,唔好亂諗嘢。

「啊,我估你可能中咗木馬啊。」芯芯搞咗一輪之後道。

「中咗木馬?」

「係啊,即係部電腦中咗毒啊。」

噢,原來係講電腦病毒,我雖然屋企冇電腦,又好少用電腦,但我都聽過下。

芯芯續道:「我幫你研究下點樣搵啲防毒軟件搞下佢喇,不過我首先幫你熄咗個喇叭佢先,唔係一陣成層樓都聽到啊。」講完之後就熄咗個喇叭。

「哦,好彩部電腦唔係我架啫。」如果我買咗部電腦又中咗毒就真係唔抵喇。

芯芯失笑道:「你咁衰架,用同房部電腦黎上鹹網,中咗毒就話好彩部電腦唔係自己都有既?」

「咁係吖嘛...」我聳聳肩道:「仲有,我唔係諗住部電腦黎上鹹網,我係check下阿威究竟之前上過乜嘢,所以先開佢個history黎睇下,點知比我發現咗佢上呢個咁既網站,仲咁啱唔小心click咗個play掣,所以先會播咗條片出黎咋。」

其實我本來就唔諗住再解釋,但既然芯芯問起,咁我就順便再講多一次。

「係喇,係喇。」芯芯笑咗一笑,繼續搞部電腦,不過我覺得好明顯佢係唔信我既。

屌,是撚旦喇。

不過唔知係咪因為我上咗鹹網搞到阿威部電腦中咗毒太搞笑,而芯芯又好幫得手咁幫我(其實係幫阿威)將部電腦殺毒,我哋之前既尷尬好似消除咗唔少,竟然真係傾起計黎。

而事實上佢又真係幾多嘢講,唔怪得阿威話過,芯芯同任何男仔都好傾得、好玩得埋喇。

「啊,估唔到阿威鍾意睇日本大波妹AV。」芯芯真係一啲都唔驚尷尬,響阿威部電腦上起其他鹹網起黎。

「喂,妳小心一陣又搞到佢部電腦中毒啊。」我又問:「係喎,啲毒殺成點啊?」

芯芯啱啱熄完部電腦再開之後,起碼已經關咗果條鹹片,停止咗入面條女既呻吟聲。

「放心喇,隻防毒掃緊,應該冇事既。」芯芯笑住答:「況且呢個網我都上過,應該冇毒既。」

「妳都會上鹹網?」我奇問。

「係啊,好奇咩?」芯芯向我笑一笑,之後又擰返轉頭繼續上鹹網。

我都係第一次聽到有女仔咁大方承認自己會睇鹹網。

唔...不過都唔出奇吖,我識唔少女仔性慾都幾強,佢哋會自己一個匿埋睇鹹片有幾奇?

「啊,搞掂喇,清晒部電腦啲毒喇!」芯芯隻手響滑鼠上面click幾click,唔知搞咗啲咩。

「哦,唔該晒。」

「下次用阿威部電腦上鹹網記得小心啲啊。」芯芯取一取笑我。

唉,我連解釋都費鳩事。

「我幫你搞好部電腦,你係咪應該有啲表示呢?」芯芯突然古古惑惑咁對住我笑。

屌,妳唔撚係又黎下嘛?

「咁妳想點啊?」我有啲無奈咁問。

「請我食飯!」

「唉屌,妳都幾識打蛇隨棍上架喎。」我道。

「我係架,哈哈。」芯芯笑住咁答我。

「我有女朋友。」我好唔客氣咁講。

「唓,我又冇話要做你女朋友,想你請我食餐飯,做下朋友啫。」

「咁...」

「可憐下我聽日Lunch果餐冇著落,請我食個靚飯喇~」芯芯對我眨眨眼:「放心喇,我係仲鍾意你,但唔會追你架。除非...你而家對我有興趣喇,哈哈。」佢把聲故作輕鬆。

「唉屌,是撚旦喇。」我就咁半逼半就之下應承咗佢。

「呵呵。」

...

「...」

「咩事?」芯芯見我望住佢唔出聲又問。

「仲唔走?」

「咁我諗住同你傾多陣計先走嘛。」

「...」

「放心喇,我知我哋係朋友黎,我唔會好似上次quit hall果陣咁架喇。」芯芯好似知我擔心咩咁,對住我笑笑口故作輕鬆咁講。

「唉,我想沖涼瞓覺...我今日好攰。」我間接咁下咗逐客令。

「咁...好喇。」睇黎係唔想令我覺得佢好煩人,所以芯芯都乖乖地聽話走人:「早抖喇阿熙。」

「好,妳都早啲休息。」快撚啲走喇唔該。

芯芯依依不捨咁同我道別走咗,我攤咗響床...

佢呢條女都幾撚煩,都講明話我有女朋友,仲響度死纏爛打...

定佢真係唔係呃我,淨係諗住同我做下朋友就算?

至少芯芯啱啱響得我同佢兩個人孤男寡女、阿威部電腦又播緊鹹片既情況之下,佢都冇好似上年咁色誘我,引我同佢上床...

係咪即係代表我可以相信佢真係響仲鍾意我既情況之下,淨係想同我做朋友呢?

屌,真係諗起都好撚煩。

點解會有啲咁撚樣既女人架。

(待續)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞