USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

691 回覆
5 Like 1 Dislike
睇多次頭po

官網果個營業時間唔係開閘時間

實際開閘時間隨機,非固定,就算官網寫9:00am,都可以7:00am開閘放人入去玩

尾果個時間只是機動遊戲關閉時間,就算完咗你仲可以繼續逗留一個鐘
咁即係8號打後,都會7pm停機,8pm前走?

因為我奇怪都係平日,零零舍舍嗰個星期7pm就完,以為佢未出時間表,之後會再update
Yes
員工都要休息的
請問有無ride個安全帶係雙腿中間扣?
HOLLYWOOD DREAM果個安全裝置剩係T字扣雙腳, 唔知算唔算你講果種

衝落去果下有D人成個人浮空嘅感覺
嘩好正咁 thanks ching
因為朋友想著長裙去驚有啲ride會唔方便
放心
隻隻都唔會走光
請問 FP7 個2選1 plus one 係HOLLYWOOD DREAM同大白鯊, 但係如果4月中去嘅話, HOLLYWOOD DREAM好似會唔開, 咁係咪即係冇得揀?
我買左7 pass,咁其實係咪可以唔洗咁早入園都得?
諗住大約11:00入去
同埋都想問下如果買咗快證有一樣嘢特別多人要排隊,令到下一樣嘢遲左趕唔切咁係咪已經冇得玩
依家哈利波特園區變咗限時入場?
冇嘢了睇錯
有人hold了 thx
換咗做 Limited & Variety
請問下scan 左入場卷個code 入去app 有咩用?
我scan 完唔覺有咩功能多左
用apps拎免費的整理券
唔該晒
有冇巴打知點解有鬼滅個fast pass combo 3月尾仲未有得賣 無鬼滅嘅反而有
想問下有冇人知mario cafe 大約要排幾耐先有得食?
上年12月24號去左,我之前一路做research都搵唔到有人平安夜去過,所以都希望分享一下我嘅經驗俾想平安夜去嘅人參考吓
利申:兩個人去,無FP,半佛系心態,一心淨係主要去Nintendo world。

我哋個日大約8:15am到,由一出站開始人潮係有但係比我想像中少。
一入閘就即刻開app check吓然後揀咗10am左右果個slot。
咁喺等嘅呢兩個鐘就玩到3個games包括貞子、spiderman、大白鯊,中途仲去咗廁所行吓舖頭,所以平均等待時間都好短。
之後就去Nintendo world玩咗差唔多4-5個鐘,瘋狂影相,玩哂兩個games加全部小遊戲。
排隊就一定耐㗎啦,Yoshi排咗1.5 hr,庫巴大約1 hr。不過都比我想像中短,個Yoshi真係一次就夠,同小小世界冇分別。
其實去完已經攰死,啲精力真係完全放晒喺裏面。
然後就去玩minions同forbidden journey,各排左1-1.5 hr。我覺得都算快㗎啦,我以前玩過forbidden journey排左2個幾鐘
玩完大約5pm已經成個人散晒,夜晚仲要約咗fd食放題,所以決定撤退。唔通其實可以再玩多2-3個。

我哋喺係冇食嘢嘅,偷運咗飯團入去,見啲日本人都係咁食。
本身諗住咩都唔買,但係都忍唔住係Nintendo world買左隻錶玩、同埋掃咗啲帽同頭箍。

總括而言,忙就都忙嘅但係真係比我想像中少好多人。可以喺無FP情況下係平安夜玩到7個大games,已經好欣慰。後生幾歲應該可以戰鬥到底。

今次係我第二次去,同Hollywood dream & hippogriff都係無緣。下次再去玩。
鬼滅係咪一定要fp 先入到場架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞