USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

712 回覆
5 Like 1 Dislike
想請教一下 非旺季weekday(5月底) 有FP的話 仲有無需要7點幾8點排隊入場
啲日本仔真係on99
Block晒海外信用卡
AE都用唔到 好彩英文版官網有要嘅時間
最後揀咗快速7 呢個時間combo 想大家幫下眼

主力想玩game, 表演遇到就睇 唔特登去搵
決定行程係咁:
0900-1200 好萊塢區 紐約區 (朝早邊個排得少就玩邊個先,Hollywood Dream - The Ride留大約中午先用(應該中午最多人))
1130-1200 小小兵 玩咗有fastpass果個遊戲 對小兵興趣唔大唔會停留
1200-1320 去哈利波特園區食嘢
1320-1400 哈利波特兩個game
1400-1640 舊金山+侏囉公園 用fp玩飛天翼龍
1640-1720 去Mario兩個game
1720-1900 Mario行下 時間不限 (未決定買唔買手環) 入到餐廳食嘢就食埋
1900-關門 再去哈利波特園區 想睇夜晚嘅城堡+影相 可以留到走

唔知咁樣嘅編排 o5ok?
不過都係暫定 到時可以隨機調動
主要都係哈利波特fans同mario fans 但其他都想玩
邊日先, 唔同日子都唔同
十連休果幾日去爆到9彩
5月31日夜晚有租場, 會早收,
除咗依日, 其他日子唔洗咁chur
8月頭去係咪含得
check this
拉落中間睇time table
https://usjreal.asumirai.info/guide/usj-seiriken-nintendo-mario.html
依排派卷派到好晏都未派晒, 1030am前到一定拎到整理卷,
有幾日少到人夜晚free entry

但係鬼滅日日都仲係爆人
做農夫的話, 一開波一定係衝鬼滅先, 唔衝你會後悔
基佬陳嬴咗大錢去日本?
8月未知, 因為donkey kong而家延莉下半年開幕, 有可能8月開, 如果一開就會爆到仆街
6/14
上網見1900後有私人活動
窮有窮遊 想睇煙花大會
6月淡季fast pass都成千蚊
5月1-4呢幾日唔買快速券係咪會死
仆街
我6月14都係

不過聽講早收係唔會趕你走 只係無得玩game
FP7 22800Yen
唔好換算直接買
一日玩到3個game 都偷笑
打算8月中搵日平日去,會唔會都爆多人
8月基本上日日都爆人, 淨係日本學生放暑假用年票入場, 都7成滿. 係去早D買FP. PS 8月中日日都32度, 排隊玩遊戲分分鐘中暑.
想問下USJ 入面有冇parade? 7 月頭去,朋友話最要留意唔好同games 撞時間,但官網又好似冇parade資料
https://www.usj.co.jp/web/ja/jp/events/no-limit-summer-2024/summer-splash-parade

7月3日至9月1日舉行
時間係1400開始約40分鐘
唔該, 原本諗住2/7 去, 咁可能轉去3/7

呢個Night Parade 仲有冇?
https://www.usj.co.jp/web/zh/tw/attractions/universal-spectacle-night-parade
武肺到依家都未重開過
多數前一日有邀請記者採訪嘅預演
7月2日有機會睇到
不過如果我係你都唔會搏, 改7月3去
原來night parade收左皮? 睇website 真係好confused.
係呀, 會轉3/7, 有個Splash 區又要俾錢, 唔知咩料
VIP專區, 會有專員360度向你射水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞