USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

691 回覆
5 Like 1 Dislike
買撚左fp都冇用
一陣會開番

頭先過雲雨有烈風
你可以問職員換免費一個大部分遊戲嘅fast pass,任何時間都用得
Ios系統自動轉apple pay
網頁係信用卡
柯南可能會撞時間,要2個鐘頭多啲

咒術無咗啦wo,你想講英雄學院4D?大約等60分鐘
上年春假最癲9:15am派晒

基本上你早到排閘口都一定會拎到的
如果買唔到fp,係咪要朝早5:00 排前啲
想入mario
其實我想問下我無買early entry 如果我早到左有無得入去
今日10點定唔知11點hea攞都攞到1點40嘅Mario 整理券
不過我本身有FP
啲時間夾唔啱
我復活節假先去,撞哂日本春假
打錯 係鬼滅至啱
我見鬼滅日日都排120分鐘以上
朝早9點已經係咁
我都係買左express 7 , 又想玩鬼滅同monster Hunter walk 同食貓飯 。 1點前做晒呢堆野好似有啲難度

冇買提早入場。 見啲人5點幾排隊先唔使排1個鐘
Same 仲想玩柯南但要2粒鐘
兩個鐘咁耐請問呢兩個鐘係大約連埋排隊?定係淨係解謎嗰個遊戲?
解迷好似要玩2個鐘
排隊就應該買咗飛揀好時間就唔洗排?
我都唔清楚
係喎 原來app都有講
你啱 thanks
唔洗排隊
入到去職員會先幫你地組隊,會用語言分類去組隊(英,中,日),最好早少少入,組好晒無晒人簡就會迫你同不同語言嘅人一組,如果組到單身靚仔靚女記得抄牌,愛情故事就係咁展開,
組完隊就會坐低睇真人柯南show,講故事大鋼,之後就會比ipad同相關道具地圖比你地入去玩
遊戲時間有限時,大約1小時,自己喺座building入面跟ipad指示解迷過關,類似打機bio hazard咁,唔會有提示,一切靠你智力,要上上落落,唔好帶太多嘢入去,唔夠時間有可能要跑,
有幾年要分開行動,1+1 or 2+2,2部ipad分開走,有啲位a隊解完先到b隊行,b解完先到a行,
有幾年係一齊行,要跑上跑落,
如果自問係豬,最好搵多個人陪你一齊玩,唔好害人
如果不幸組到豬隊友,你可能要罰企到完場,而且唔知玩咗啲乜,
正常智力解到3至4關合格
如果一鋪爆機,建議你驗吓IQ,可能你係電莖神人或者係愛恩斯坦再世,
玩完就會出嚟睇ending,之後會講答案,每年謎題都唔同,但玩完請唔好上嚟劇透,亦唔好講任何hints,會影響其他未玩嘅人體驗

組隊加全程玩2小時多啲,入面無廁所,玩之前唔好食咁多野或者飲咁多水,柯清尿先好入去,急屎急尿走出嚟無得再玩無得refund
如果你要玩鬼滅,fp又無包,一定要做農夫衝閘。。。。
最近xr ride排隊要排2至3個鐘。。。排唔到的

Mon hun炒冷飯幾年。唔會太多人玩。但一定要額外買飛先玩得。無walkin
Early in 另一條隊。

例如730開

715early in 入晒之後730就會放一般人入場
睇#2

每日唔同

今日312無人入去玩。全日都派唔晒整理券。夜晚仲開放自由出入

但前幾日3月8-9日11am就派晒

每個月每日都唔同。唔知你幾時去。自己留意個走勢評估。唔識可以上嚟問。
麻煩巴打解釋
其實佢好似日日都會早過原定時間開
柯南?
兩個鐘準時直接入場
你當一個單元故仔咁,入去睇表演有事件你解謎最後再成功柯南出手解決件事咁

兩個鐘你會覺得係唔夠,因為解唔切D謎題
今年係一隊兩個人一個PAD
唔駛分開行動

不過遇著豬真係想小爆佢~~~
我個日有夜晚EVENT
講明無夜晚TICKET唔比排....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞