USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有無得帶野食入去食 打算做農夫 長期作戰
唔得

但係最好留肚啦, 入面好多野食
https://castel.jp/p/9618
https://castel.jp/p/3246
https://castel.jp/p/6251
感謝 感謝
另外想問下 我買左14號飛 但見到拥擠情況係4
我臨時改15號入園係咪都得?
NO LIMIT遊行完咗啦, 7月先有新遊行
所有飛都無得改無得退錢
正確!CHING老手

呢個係代表d咩? 好似A期間入都得?
依個唔清楚, KKDAY KLOOK而家好多特別野
多數買指定日期門票+EARLY IN
如果唔知邊日去, 一般都係去到現場先買飛
師兄,6月3號fast pass你有冇興趣
打算六月尾去。星期六係咪最多人? 見重有7個game FP , 幾吸引
有興 但你幾多張同邊款?
有冇買左提早入場既知道聽日實際幾點可以入園
有一張Express Pass 4 : Variety Ride
包Mario Harry Potter 鬼滅 同埋好萊塢美夢 - 乘車遊 or 飛天翼龍 or 大白鯊(三揀一)
根本就完全買唔到
8:00 am early in
8:15 am 一般
飛天翼龍同hollywood車邊個恐怖啲
想問下宜家係咪買唔到六月中平日嘅fast pass 7? Klook 得星期六日有
Fast pass 有Harry Potter時間,是否一定要跟足?

因為撞咗巡遊
要跟

巡遊無咗
HOLLYWOOD
早咪同一班early entry,加沖沖子

將心比己,係門口排個半鐘先入到去,點都玩到11:00先出嚟啦,仲要加一堆FP同VIP,就咁都估到排75-90分鐘啦
Weekend8點開始,early entry就即係7:15,omg,最好6:30就要排頭位,不過一入去就已經又熱又迫死

用得FP就9點先去玩啲出面排得短同清哂不限時FP,之後全部hea,食個飯,搵FP timeslot避埋15-16嘅Mario VIP就very good啦

不過7月初14:00有巡遊,可能要霸位,不如買返水槍票射人好過,反而可以射人同俾人射
Check咗啲餐廳
哈利波特啲嘢食真心唔吸引 咩燒雞同粟米真係不了
除咗fans必飲嘅奶油啤酒之外真係冇咩啱食
反而mario啲嘢食一般 但係造型幾好 食得到一定要食一次
其他餐廳 眼見係紐約區嘅芬尼根斯酒吧啲嘢食最吸引
有牛扒同愛爾蘭菜 3000yen左右唔算貴
其他餐廳多數係pizza同快餐 無咩特別
改咗一下行程 Fp7 6月14日去
表定9點開門 7點關門(但7點後係包場時間,10點先真正關門 7點後可留低買嘢食嘢但設施無得玩)

暫時plan咗咁 ,再麻煩大家幫下眼
1.好萊塢區+紐約區->2.小小兵區 ->3. 紐約區(lunch) ->4.哈利波特(真係玩) ->5. 侏囉公園-> 6. Mario(包括dinner) -> 7. 哈利波特(影相/齋行)

0830-1000 好萊塢區+紐約區 (先衝逆轉世界/太空列車 兩者都無FP,
快手玩完嘅話就衝埋去小小兵冰凍遊(無FP) 如果冰凍遊已經好多人就唔去)

1000-1200 小小兵冰凍遊(Optional) 小小兵瘋狂遊(有FP) 好萊塢過山車(有FP)
呢度兩個game都有FP 我覺得未必需要兩個鐘 只係我預鬆咗(小小冰聽講玩得耐?)
如果早咗搞掂就可以去lunch先, 早啲食完早啲去哈利波特區

1200-1300 芬尼根斯酒吧 會book定優先入座先 食完去哈利波特區
1300-1530 哈利波特兩個game(FP)+園區影相+魔杖體驗+飲啤酒
想知呢度預2.5小時夠唔夠?

1530-1640 舊金山影相+ 侏囉公園 用fp玩飛天翼龍
侏囉公園得返一個game 加上有FP 應該1個鐘都搞掂?
我唔預太多時間喺呢度

1640-1720 去Mario兩個game(FP)
1720-1900 Mario園區影相+食嘢 時間不限 入到餐廳食嘢就食埋
1900-2200 再去哈利波特園區 想睇夜晚嘅城堡+影相 可以留到走
寫話唔得
但偷偷地帶兩個飯糰放褲袋應該得
唔係話唔想食入面嘅嘢 係怕太多人排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞