USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

971 回覆
6 Like 3 Dislike
入哈利波特園區 無限時間
但係game嘅時間就要跟

好似係咁
YES,
GAME時間要跟足
唔得...而家check得好嚴
你飯團放褲袋實見到
冰凍遊可以skip, 完全零feel的遊戲, 坐紅van仲激過佢幾十倍
你去芝麻街果邊玩仲刺激

哈利波特如果食野玩埋魔杖, 你1200-1530一定夠
翼龍玩30秒, 而家新LOCKER+FP唔會等好耐, 一個鐘夠晒
超突發

3件USJ新聞

1)
USJ XR RIDE 鬼滅之刃出新VERSION
刀鍛冶の里 疾走せよ

2024年7月19日~2025年1月5日の期間限定で開催する

7月19日果個禮拜一定爆到七彩

2)

MARIO 磨菇餐廳已改"完全予約制"
一定要入園後磨菇餐廳80M範圍內先可以予約

予約LINK
https://www.usj.co.jp/information/qr/info2186.html?utm_source=inpark_board&utm_medium=qr&utm_content=0-20240403__007&utm_campaign=non_24_non_jp

成功進入後會變成以下畫面

需要用LINE或者EMAIL進行予約

如果未能進入磨菇餐廳80M範圍內,會無法使用

準備去MARIO嘅人要注意新安排!

3)
DONKEY KONG已有園內立體圖
預計2024年8月開幕
https://youtu.be/6wF_jaajkgc

ok
只係好多遊戲都唔知開唔開所以塞多個冰凍遊
哈利波特園區野食好唔吸引 我食埋先去
想知水世界表演要早幾多去排
「鬼滅之刃XR乘車遊」以完全新作登場!
在震撼人心的激戰之後,和變得更強大的炭治郎一起死守刀匠村吧!
在時透和甘露寺加入之後,與玉壺和半天狗等上弦之鬼的戰鬥變得更為激烈,由你親手把刀交給炭治郎的終極之旅,即將展開!
透過融合了360度的VR影片×乘車遊的速度感和引力,呼吸、血鬼術,甚至呼吸的節奏,都真實地逼近眼前!
「心意相通」,挑戰死鬥!

活動期間
2024年7月19日(五)~2025年1月5日(日)

唉屌 成撚日出咩合作
想玩普通太空列車都唔得
5點先入mario區,係咪唔洗諗住食磨菇餐廳
佢last booking係5點, 5點打後都係排隊入, 6點後餐廳都冇咩人, 好快入到.
咁都好d
但如果6點果陣會無乜人
D人為咩要中午去排個幾鐘
日本人多數入園食午餐,晚餐會出邊食. 6點打後個個都排隊玩遊戲多, 又少人又唔曬.
原來係咁
因為我mario FP兩個game係1640-1740
玩完啱啱好6點去食野
好撚多位架上次臨開場都入到仲有淨

6月果陣無乜設施可以玩 睇個show都好
個場大約你當係海洋公園海豚表演個場咁上下
都焗睇
無乜野玩
太空列車又無開 大白鯊又無 侏羅紀遊船又無 spiderman原來又無左
仲有Hollywood Mario Harry Potter 都大熱既
上次我去,都係玩多你一個大白鯊,都玩左12個鐘咁滯
6月中果陣 除左FP7嘅遊戲
得返 逆轉過山車, 小小兵冰凍 同環球奇景果堆小朋友轉轉轉嘅野
我都係齋玩FP7,玩咗十幾個鐘,有啲你唔係淨玩一次架嘛,睇下野食下野影下相,好快過
我編排好曬時間
希望可以塞滿曬 FP7+逆轉+水世界+芬尼根lunch+mario cafe dinner
咁就滿足了
預左朝早同夜晚都入去mario睇下mario啲小遊戲都有排你排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞