USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

690 回覆
5 Like 1 Dislike
買FAST PASS 4
想問下一入場搶既Mario 整理券係咪都有指定時間入場?定係搶到之後就幾時入都得
YES
先搶會簡早D嘅時間
一路簡到夜晚, 派晒為止
要注意係, 琴日開始越來越多人
星期四全日無人拎整理券,
但琴日同今日10:30AM就比人拎晒免費整理券
差不多春假, 開始癲了
https://usjreal.asumirai.info/guide/usj-seiriken-nintendo-mario.html
想請教下知唔知隊尾行到閘口要幾耐

我去個日應該係E級人潮
開園時間8am (根據usjreal)

我當佢7am實際開園咁先算
如果我6:30am到隊尾排隊
入到閘口會係幾點左右?

因為想攞大概16:00前後嘅整理劵入mario區
有啲驚隊尾去到閘口太耐會攞唔到

唔該哂先
請問如果唔識日文玩唔玩到柯南嗰個?
正常大約30分鐘
玩到
ipad有中文顯示
只係玩之前同玩完之後有真人劇場, 講日文, 你可能會聽唔明
好,Thank you!
想問下如果早到入場搶整理券 係咪有機會搶到朝早入Mario 園區?

同埋派嘅整理券最遲入Mario 園區嘅時間係咪都係同買嘅一樣係3點?

唔該晒
先派朝早果D時間, 派晒果個鐘頭就出下一個鐘數, 最後先出夜晚時間
唔該晒

順便想問埋有冇人有經驗E級人潮時入去玩
想知有fp係咪其實都要排一陣隊只不過可能排隊時間減半咁
因為見有人話fp唔使排 有人話5-20分鐘 有人話都要排一粒鐘

唔該哂
有冇人試過喺專業旅遊度買fp?
無問題
前後有真人表演同埋解題,不過無問題你都會識
今期D題目唔駛識日文

只要唔好好似我咁遇著豬隊友
一般FP唔駛點排直去到遊戲前一個位攝入去
但都要睇一個個GAME個入到個位同埋D人的去法

比如玩哈利波波個小型過山車就要排一段
但如果去玩飛龍就差唔多去到LOCKER個度

基本你預5-20分鐘都要
今日唔錯喎,冇乜人,可以慢慢影相

無試過
但EGL同專業旅運都係官方合作旅行社
應該無問題
https://www.usj.co.jp/web/zh/tw/travel
FP未試過排一粒中wor
因為我去個時撞正春休

有追post見上年春休人潮都好誇張下
所以想諗下排有fp個啲要預幾多時間
(fp排一個鐘個個我係ig見到

想問埋有冇巴打係上年春休去過有經驗?
想知7:15到7:30am到
排到入閘後仲攞唔攞到日頭(上下午都得)嘅mario整理劵
買咗fast pass 7
想玩埋柯南同咒術有冇可能
買咗fast pass 7
想玩埋柯南同鬼滅有冇可能
想問依家英文官網係咪已經冇得用apple pay比錢?
試左5張卡visa master都唔得
用safari/chrome/usj app上都唔見有得揀apply pay
屌那星今日落雨
翼龍唔開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞