USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

691 回覆
5 Like 1 Dislike
柯南THE ESCAPE 唔識日文都玩到, IPAD有中文英文
只係真人劇場果時佢只會講日文
入面解迷D題目無題示, 類似BIOHAZARD無攻略咁玩, 但有智力有打開機應該唔難, 每年故事, 難度同題目都唔一樣
買左月尾去.... 好期待
翼龍係好似超人咁飛

實有離心力,天旋地轉,不過好快完,30秒
岩岩去完USJ,買左FP4,包鬼滅,哈利,Mario,翼天飛龍/大白鯊-二選一,係官網買。

我入園係輕鬆玩,10點左右入到場

1) 如買Pass,啲入園,遊戲時間,唔好撞2點巡遊

2)係大街會見到告示賣禰豆子爆谷筒,賣鬼滅精品鋪隔離個角落頭爆谷攤位(一張入場卷限買一個,加左價5500yen)

3)鬼滅園區對面有餐廳有大哥造型野食,雖然少貴但值得

3)啲人可能去晒鬼滅&Mario,哈利人流唔多,唔駛check入場,我入左哈利發覺仲未到遊戲時間就出番去睇2點巡遊

4)Mario 手帶一定要有,成個園既遊戲,週邊都用到佢,去旋轉租一條幾十蚊,有手帶就scan定入app,因為玩完遊戲會有獎章係app,條手帶又租過俾人好多轉,所以預先睇晒啲獎章,到你玩果時有「!」就係你拎果啲,另外園區有啲拎鎖匙既遊戲,夠三條就可以打大佬,唔夠無得玩

5)叉電,入面有幾個chargeSPOT站可以租叉電,login google acc可以租

6)三點半入到Mario已經夠玩到收園,夜晚Mario會再靚啲,可以考慮下入園玩到收園

炎柱大哥果個牛肉鍊鍋睇落幾正
3月14日前應該賣晒, 官網都賣晒
3月15日之後有
官網暫時賣到4月9日果個期
你呢隻做到2月29,買其他款吧
有無成功refund ge 例子

自膠
而家喺西九条站
車都上唔到
今次中文係咪都係得簡體?
成功refund thanks
我想問下四月官網咁寫係即係暫時成個四月都無得玩?

霍格華茲™城堡之旅
中止期間:暫時

本身諗住4月9去
點知見好萊塢美夢又無 鬼滅又無
霍格華茲城堡之旅係睇野,玩係禁忌之旅

hollywood係冇逆行,仲有順行

鬼滅新開,點會冇
明白 仲諗緊咩都無得玩

好萊塢美夢‧乘車遊
中止期間:2024年4月8日 ~ 2024年4月24日
好萊塢美夢‧乘車遊~逆轉世界~
中止期間:2024年4月8日 ~ 2024年4月24日

咁樣唔係兩樣都無?

第一彈:2024年2月1日(四)〜4月7日(日)
第二彈:2024年4月25日(四)〜6月9日(日)

我見個網咁寫,諗緊係咪4月8-24咩都無咁解

唔好意思,未去過usj 好多疑問
hollywood我搵唔到你嗰段,照字面睇就你岩,即係8號至24號冇

鬼滅xr冇停,停既係鬼滅之刃×好萊塢美夢‧乘車遊

hollywood依家係播住鬼滅既歌,其實都係hollywood
已買左農夫飛仲有冇需要補多個FP4/7安全啲
我自己第二次去(但當年去冇mario),同行人第一次去,官方預估當日係C票(日本黃金周前後)
主打目標係mario,不過預期咩都要盡玩
因為朋友第一次去佢咩都話要玩,我自己就唔太想上多次禁忌之旅/翼龍,會嘔到仆街
而家雙K已冇哂當日fp,得返egl/專旅有貨,諗緊衝唔衝
見4月後冇大哥主題
即刻打算3月中去一次
希望唔會失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞