USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

690 回覆
5 Like 1 Dislike
要玩鬼滅就一係early一係fp
嘩 已經好好
我之前開關個段時間去
都係主打mario..玩咗好耐又食埋野
之後玩埋飛天翼龍已經無咩時間
想玩埋minions.要排成3個鐘
希望下次玩到
分享返尋日2/24,黃金周的星期六15小時體會

半豪遊組合:提前一個月係klook買early entry+飛,本身覺得做農夫唔洗fp慳錢,但後來其他地方見到24號疑似比預測網更混雜嘅分析甚至普通門票都斷貨(因為Lisa姐演出?)
所以賭ctrip買左FP7 (klook/kkday一早賣哂FP,唯獨trip/ctrip有)
結論:冇後悔買呢個組合,冇買FP尋日只能等死旋轉木馬都要110分鐘up cls
TIPS:想做early entry農夫建議食個豐盛早餐打底,你入園個時間九成餐廳/cafe/小食檔未開,最早果間餐廳開9:30,大部分11點後先多嘢食

Timeline
開園時間7:15-22:00
提前入園:7:00

6:30
抵USJ門口,前面已有十幾個early entry農夫等緊

7:00
開園直衝鬼滅,單人35分鐘,多人40分
大概8點時已經要210分鐘

~8:30
開app狂刷任天堂整理劵,雖然fp有包但日頭場 刷左勁耐終於出下午5點飛
其實如果只為入園,唔買保證劵/fp都冇所謂,整理劵好易拎,我開app果時8點場等左勁耐都未full quota

中間去左Hollywood dreams、鳩行等fp老任開場etc.

14:00 NO LIMITED遊行(日本仔好慣早一個鐘排/霸位,撞啱黃金周就要鬥早,我哋1330去到已經第二排)

15:15 水世界表演,唔介意濕身其實坐頭幾排幾好體驗我哋坐山頂位好抽離

1600~ 哈利,食左暈車藥打底玩禁忌之旅都係唔太敢開眼睇哂

1700~2200 老任二次入園(整理劵),影夜景、買野、玩小遊戲打庫巴Jr.、退稅

歷時15個鐘,一返酒店即刻斷撚左片
屌你老母閪咩 3月27日本咩日子所有日子fast pass都有就係呢日無
買左early pass 係唔係朝早都可以衝任天堂個邊
女朋友咩機動遊戲都驚
其實好多嘢唔使驚,Mario個園區啲game好溫和,minions同spiderman少少刺激,harry potter園區未算過山車,但都fing得好勁下,另外harry potter仲有個小型過山車,都係接受到。

大白鯊(唔知開返未),water world都可以去玩。
大癲 睇文字已經覺得要call白車返酒店
好多年無去usj
入園要攞整理券咁煩好似
退稅counter好癲 成日都好多人
Kkday買兩張fp7 會唔同timeslot咁撚on9?
如果想買4月30fp7/4 KKday KLOOK 係咪2月29就開賣? 同埋想知幾點tthx
係。系統直出。唔係人手

買咗無得改無得退

睇頭po
新園區係咁架啦

遲吓donkey kong開埋應該仲難拎整理券
扯到盡
Hayhay同Hay嫂有買mario手帶玩

有影晒成個儲鎖匙去到打boss嘅過程

大家可以睇吓再考慮值唔值得買mario手帶

注意片內有boss劇透!

https://youtu.be/yGiwJraoXKE
我都係近排睇YouTube 先明大概係點
但個donkey Kong 應該同Mario 分開兩邊 會唔會?
搞咗成日都買唔到飛⋯
Klook 冇日子, 官網信用卡過唔到⋯
仲有冇其他方法買到fast pass?
旅行社
EGL同WWPKG個D都有
你用咩卡?
我上個月用HSBC-EM係官網買到
用緊mmpower, 我都有EM
你係英文定日文官網?用Apple pay ?
但佢個Apple pay down 咗⋯已經好幾日但重未fix
上個月用普通HSBC係日文版買到
日文
平放4/4 fp7一張有意留tg
我買左fp7,Mario 1:00先入場,咁係咪唔洗咁早入園都得?預11:00左右入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞