USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

690 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇ching試過係trip.com買快證
我見我想去既日子仲有得賣 但驚中伏
+1想問
https://www.usj.co.jp/web/zh/tw/travel

香港代理得依幾間

想有人對口就搵東瀛遊

Trip唔係usj代理,大陸ctrip先係

出事唔好喊
閒日既卷
有冇方法買到 唔想星期六日同人迫
喺Klook上面買咗FP7,但佢入Mario個時間係夜晚7:30
想問吓係咪真係exactly要嗰個時間先可以入?定係可能我五六點過去都有機會可以入到
ctrip應該ok, 不過對口係簡體字
YES, 如果你早入場, 拎到免費整理券就可以入2次啦
閒日嘅EARLY IN暫時無啦
xr有冇單人隊
有, 但上年玩XR Ride經驗係排單人隊幾乎一樣耐
普通隊好多人已經一pair pair咁去排隊
要遇到3人組先會俾單人隊1個人上
USJ 入面住邊間酒店好?近CITYWALK都有幾間
聽講酒店住客係無EARLY ENTRY ? 有無師兄有經驗分享?
想問下
USJ
全星期都係(D)日子
正常黎講
閒日 1-5 會少人D
定係
星期六日其中一日
呢個唔係免費入場?
買卷都係優先only?
我的英雄學院 The Real 4-D

名偵探柯南4-D現場表演秀~星空的寶石~
唔買fast pass 係唔係入唔到場睇
係正嘅
比梅田又唔係貴好多(星期五六除外)
行去大門唔駛5分鐘,入園果朝可以遲啲出門
有幾間仲可以窗口望到樂園

酒店+Early Entry套餐要經日本旅行社JTB買先有
USJ光芒酒店
設備新
格局靚
有大浴場
玩完返去浸好能爽
我的英雄學院 The Real 4-D 係以前美少女戰士4D果個位
名偵探柯南4-D現場表演秀果個係以前TEMINATOR 4D果個位
兩個都可以WALK IN

前者應該無咁多人排, 就算WALK IN應該30-45分鐘左右就入得

後者都可以WALK IN, 但如果你本身會玩柯南THE ESCAPE解迷果個, 建議你一次過買埋FAST PASS, 因為日本官網有一張3合1柯南FAST PASS, 依張新柯南FAST PASS CP值幾高
https://www.usj.co.jp/ticket/event/ucj2024/att-conan-special.html
有冇人買過哈利波特全套校服 係咪智商稅
見人話cinereplica 嗰啲厚啲靚啲

嚟緊東京大坂都會去 諗緊邊度買好
USJ同東京STUDIO 兩者心口章大致上差唔多, 無咩分別
但STUDIO可以心口章下面繡名

USJ粒紐會大D硬D

底紅布兩者有少少唔同色
USJ淺D, 似香港D校褸底果隻紅
STUDIO深D, 似紅枱布果隻紅

USJ個料會輕D, STUDIO會重少少
STUDIO無記錯應該比USJ平3000YEN

cinereplica唔知
唔識日文 係咪玩唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞