USJ 環球影城 綜合討論區 (7)

691 回覆
5 Like 1 Dislike
直接去usj官網買啦
仲有得自己揀時段 已經買到去15/5
你掉轉咗,英雄4D純睇戲,無野玩
柯南先係玩,真人密室解謎
其實係
不過佢本身係小朋友向,同埋主要體驗1比1感覺
#305 + 393
向前衝·離心力勁好多,因為扣腳唔扣身,第一下好似跳樓咁,之後啲衝力都好勁

向後衝,地心吸力影響,壓力令你背部貼實張櫈,無咁拋,但係睇唔到唔知幾時落幾時轉,另一種恐怖。
想問下而家係咪得柯南、鬼滅同mon hunt要另外買飛先玩到?其他園區例如水世界就睇時間任入?
同埋上面有巴打話Mario餐廳都要抽整理卷 抽卷方法係咪同朝早搶Mario整理卷一樣做法?
同埋我個日去 官方話8點開園 即係實際就7點開
如果我10:30先入去會唔會買唔到Mario手錶 爆谷筒?
同埋想問下園內買爆谷 手錶 頭箍係咪只接受cash
唔該哂
Thank you
Fast pass包向前 應該會自己去排埋backdrop
唔會買唔到Mario手錶 爆谷筒,有好多貨
收信用卡的
翼龍兩邊月台有分前衝同後衝?
可能喺OP玩慣快車
玩前衝第一下還好😂
中段有個反轉加速個離心力仲勁
自膠原來講緊Hollywood
想玩backdrop可惜星期二去停機

啲日本學生哥學生妹嗌到就死咁
好想玩翼龍
但去個段時間咁啱大維修
其實donkey kong開咗會唔會有新fp?
買多左兩張type b飛
香港信用卡ok?
英文官網ok
英文網都係淨係買到12/5 ,日文網就可以買到18/5。有冇人知點解?
啱啱琴日18 號去完分享下

上星期先買飛所以得trip 先有飛買
買果陣都驚有機會入唔到博一舖
買左普通飛同fp7

我同女朋友朝早730 到樂園
8 點先入到去
第一樣就排鬼滅
排果陣已經180 分鐘
玩完出黎都11 點幾
食左個炎柱飯買小小souvenir 就去fp Mario 入場-12:40
今日去彌豆子爆谷筒有貨

入場到去就用fp直接玩左 Mario cart 同耀西
之後再搵拎3 條鎖匙打庫巴jr
拎鎖匙平均每個要排10-20 分鐘或以上
餐廳都見唔少人排隊(都幾多人)
呢度12 點40 分入都玩到4 點幾
當然我地唔係好Chur咁玩

4 點幾離開就去用fp玩大白鯊 哈利波特
玩完呢幾樣加上行下買下野都6 點之後過去minion

1930 去睇我的英雄學院
睇完買多小小野就走
2030 離開
離開果陣鬼滅都仲等緊120 分鐘

有budget 既話真係建議買pass
會輕鬆小小
同埋任天堂時間最好避開parade
我地今次撞左時間
想問下如果fast pass包飛天翼龍
個日落雨閂左 張fast pass 係咪可以應用於哈利波特同Mario以外 fast pass包左個幾樣既其中一項設施?
想問Monster Hunter餐廳個貓飯有冇人食過
推唔推薦?
睇片好似好正 唔知多唔多人排隊。
買左黃牛fp7, 7pm 先入mario
有冇買early entry飛?
諗緊買唔買埋跟住第一樣就衝鬼滅
我無買
建議你買
做到第一水差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞