Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

56.2

56.2真係好正

都要識得點用嘅

btw, its a nice shot
由C 轉會
想入xpro2
之前用開ff 35mm

應該入邊支 同邊度可以分期又有貨,行好多間都無
由C 轉會
想入xpro2
之前用開ff 35mm

應該入邊支 同邊度可以分期又有貨,行好多間都無

23 1.4
買xt10配kit加枝samyang 12mm 定 xt20配kit好?

bg有限
有冇人長插56.2?

買xt10配kit加枝samyang 12mm 定 xt20配kit好?

bg有限

xt20 with kit
想入部副機隨身帶,等緊x80
其實鍾意x100f多d但無咁有錢 成$8-9k
定係入x100t好? 對焦會唔會差好遠

各位有無咩好提議
想入部副機隨身帶,等緊x80
其實鍾意x100f多d但無咁有錢 成$8-9k
定係入x100t好? 對焦會唔會差好遠

各位有無咩好提議

x100t對焦慢好多 但二手應該5000 到
x100f 有joystick 會方便好多
x100部機唔算好細部
個人覺得x80size隨身帶會方便d
仲有反mon touch screen 鏡頭又wide d

bg有限

xt20 with kit

xt20貴好多 xt10水貨仲值唔值得買
請問 XT2 拍片係咪冇防震?
要等傳聞嘅下一代先有?
Xt2 影相有無防震?
請問 XT2 拍片係咪冇防震?
要等傳聞嘅下一代先有?

xt2無 機身防震
只有鏡身防震
終於買左xt2 新手慢慢學習緊 d色真係好靚 雖一缺點係d電用得太快 開心使用中

新手隨便影 勿屌

想問下巴絲們係用325 點focus point 定90幾

新手隨便影 勿屌

想問下巴絲們係用325 點focus point 定90幾

第1張邊度
江之島
江之島

今日諗住去埋鎌倉
新手想買XT20
想問百記跟18-55鏡頭其實有無用
主要都係影下景同想影下景深 係咪要用35mm定焦鏡?
係咪起碼都要買兩個鏡頭 咁應該18-55mm加35mm?
唔該巴絲
新手想買XT20
想問百記跟18-55鏡頭其實有無用
主要都係影下景同想影下景深 係咪要用35mm定焦鏡?
係咪起碼都要買兩個鏡頭 咁應該18-55mm加35mm?
唔該巴絲

搞清楚基本概念先
景深指被攝物前後清楚既距離 得淺同深之分

新手用住1855影下先啦
18-55都出到淺景淺

拉盡55 4.0 影人其實都唔差
好鏡一支
大家好!

小弟用開 XE1 + 18-55 + 35.4
有一段時間都無開到,而家又想玩返

其實之前都覺得XE1 個對焦太慢
如果升級BODY有咩好選擇 (5千蚊內)

枝35.4真係幾嘈下 但係D聲其實幾正
同埋果枝XF16mmF1.4 R WR 可唔可以取代到
35.4果枝?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞