Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
有無人試過拎xt20去零下幾度-十幾度既雪地
有無咩大問題出現

拎得起錢去雪地旅行
拎唔起錢換X-T1/2

哈爾濱咋wor 唔係瑞士果d

幫啲電做足保暖措施
小心啲用應該頂得順既其實

驚室外入室內會有「融雪」咁滴水

去淘寶買個套包住黎影啦
用緊xe2,玩過18.2 35.2
淨係想1機1鏡
想試23.2
直接換x100f會唔會不智
用緊xe2,玩過18.2 35.2
淨係想1機1鏡
想試23.2
直接換x100f會唔會不智

why not x100t 加 wide and tele
Xt20拍片有無突破?
去唔去到x pro個層次?
有無巴打放 10-24
telegrame : karl2814226

傾傾
有冇巴打有用富士個原裝 Leica m mount adapter?
我有支Summilux 35/1.4 fle,想話吉上去用,睇官網個支援表唔見有啲支鏡,即係用唔到機身個鏡頭修正同冇exif?
而家入手Xt2仲抵唔抵玩? 好似都出咗好耐但個價好硬淨

我都準備入手 我諗一日唔出下一代x-t系列既機 個價都唔會點跌
而家入手Xt2仲抵唔抵玩? 好似都出咗好耐但個價好硬淨

我都準備入手 我諗一日唔出下一代x-t系列既機 個價都唔會點跌

原本話想等埋部傳聞中嘅x-t2s
但都唔知真唔真同等幾耐
所以都係準備啲幾日入算

XF 8-16mm 2.8 WR

2018年年中先出

好似好正,等如full frame 既12-24mm,但睇個樣就應該落唔到filter
支56/1.2R好唔好用
通常周街影多
好少企定定影人
好簡中先去下啲咩漫節呀game show呀咁
有冇人會由xt2換xpro2? 入手左xt2先發現好似xpro 2好啲
有冇人會由xt2換xpro2? 入手左xt2先發現好似xpro 2好啲

2部機既定位好唔同wor..點解你會覺得XPRO2 好D...

利申, 我自己係用緊xpro2

想入xt2 係為咗反mon

2部機既定位好唔同wor..點解你會覺得XPRO2 好D...

利申, 我自己係用緊xpro2

外型上我幾唔鍾意xt2果個頂,總係覺得佢突左出黎
操控上其實都滿意,但xpro2果種單手操控感好似仲好咁

好似好多人講xt2手感好啲,但唔知點解我反而覺得xpro2 仲好
Xt2 徧工作機, 講求快, set 野方便, 又有反MON,

Xpro2 徧向街拍, 外型正..

我自己揀左xpro2 最主要係因為外型, 想低調D...唔太想拎部機平時影下野或去旅行俾人感覺好pro 好龍友咁...
Xt2 徧工作機, 講求快, set 野方便, 又有反MON,

我自己揀左xpro2 最主要係因為外型, 想低調D...唔太想拎部機平時影下野或去旅行俾人感覺好pro 好龍友咁...

咁不如你用返電話影相算啦好嗎
Xt2 出街影相影囡囡 用埋直倒好爽

去旅行唔用直倒又好輕便又型
有冇巴打有用富士個原裝 Leica m mount adapter?
我有支Summilux 35/1.4 fle,想話吉上去用,睇官網個支援表唔見有啲支鏡,即係用唔到機身個鏡頭修正同冇exif?

幫推
Xt2 出街影相影囡囡 用埋直倒好爽

去旅行唔用直倒又好輕便又型

想去百記買淨機身都冇貨
星際細鋪又冇行貨
得番銀色水貨

想低調有咩問題 試下拎單反同dc街拍睇下邊樣惹人反感d

拎我相機影都唔低調得去邊
係反感就反感架啦
咁驚青咁在意人睇法唔應該玩街拍
同埋個人覺得T2型仔話Pro2
又唔似單反機

相機影都唔低調得去邊
係反感就反感架啦
咁驚青咁在意人睇法唔應該玩街拍
同埋個人覺得T2型仔話Pro2
又唔似單反機
想放xt20+1855, 有興趣可以tg我
https://t.me/Rjj169
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞