Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
T2 $8500

保到12月....

有冇人啱?

點解放

我鐘意
T2 $8500

保到12月....

有冇人啱?

點解放

我鐘意

T2 $8500

保到12月....

有冇人啱?

點解放

我鐘意

T2 $8500

保到12月....

有冇人啱?

本身都想買t2 比人導左買pro2
上網買左x70+evf+21mm廣角鏡 等收貨
有冇一樣用緊x70 嘅巴打

你有冇比人昆 冇evf架喎

X70好好用喎
輕便細部易拎出街 又可以180度反mon
做副機/ 俾女朋友用真係一流

同埋X70係可以係hotshoe駁EVF
不過加舊野係上面又反唔到mon仲要加錢
買X100系列唔會仲好咩 起碼光圈可以高一級
雖然全開畫質...

本身有a7ii + 40mm 鏡
用黎做副機諗住有咁輕得咁輕
同埋 35mm 同 40mm 個分別太細
evf 係買二手機人地包埋
新淨x70+evf+廣角+原廠hood+皮套=4200hkd 抵唔抵
x100f同xe3配23mm點揀好?

睇你會唔會買鏡
唔會我覺得X100F BETTER
之後有需要咪買增距鏡

應該會買x100f

曾經考慮過x100f同xe3一段日子,
最後揀左xe3

伸利:新手
上網買左x70+evf+21mm廣角鏡 等收貨
有冇一樣用緊x70 嘅巴打

你有冇比人昆 冇evf架喎

X70好好用喎
輕便細部易拎出街 又可以180度反mon
做副機/ 俾女朋友用真係一流

同埋X70係可以係hotshoe駁EVF
不過加舊野係上面又反唔到mon仲要加錢
買X100系列唔會仲好咩 起碼光圈可以高一級
雖然全開畫質...

本身有a7ii + 40mm 鏡
用黎做副機諗住有咁輕得咁輕
同埋 35mm 同 40mm 個分別太細
evf 係買二手機人地包埋
新淨x70+evf+廣角+原廠hood+皮套=4200hkd 抵唔抵

btw 女朋友用緊a7
佢唔明呢啲隨身機嘅好處 成日話點解有a7ii 仲要買

其實x100f同xe3/xt2/xt20配23f2邊個啲畫質會好啲
Xt2 同 xe3主要分別係咪得mic 同mij
仲有防塵防水滴?

基本上sensor都係一樣

其實x100f同xe3/xt2/xt20配23f2邊個啲畫質會好啲

X100f全開 soft到接受唔到
最後買咗55-200
帶埋35.4,10-24去旅行
你地旅行po d相有冇執過 要執咪要帶埋notebook
定返黎先執再po
仲有防塵防水滴?

我覺得xe3比xt2好啲嘅地方係有藍牙同touch mon同再輕啲(仲輕過xt20),唔好係太簡便set野冇咁方便

xe3仲貴過xt20啱啱出個時
老老實實如果兩部同期出我都係揀20
仲有防塵防水滴?

我覺得xe3比xt2好啲嘅地方係有藍牙同touch mon同再輕啲(仲輕過xt20),唔好係太簡便set野冇咁方便

xe3仲貴過xt20啱啱出個時
老老實實如果兩部同期出我都係揀20

清貨姐 清到咁上下就回落
你地旅行po d相有冇執過 要執咪要帶埋notebook
定返黎先執再po

為左去旅行post張靚相帶埋部notebook去
post FB又好IG又好咁低pixels tune下色都夠做啦
你upload原圖post另計啦
就嚟等唔到x80
想入x100f
就嚟等唔到x80
想入x100f

睇Fuji Rumors下代X-T2II同X80都支援bluetooth
真係唔等多半年?
就嚟等唔到x80
想入x100f

睇Fuji Rumors下代X-T2II同X80都支援bluetooth
真係唔等多半年?

就去旅行想買新機
其實係想X80多啲嘅
學緊人像
想買飛閃玩下 但又寧願慳下錢買鏡
想問tt600同X1TF玩唔玩得過?
btw 我係上黎徵一枝MK320 / I40 for fuji 的

我有mk320 for fuji, 不過未拎去update firmware
學緊人像
想買飛閃玩下 但又寧願慳下錢買鏡
想問tt600同X1TF玩唔玩得過?

AD200

細細部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞