Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

有冇x100巴打

X100轉x100s轉x100t
呢排又想入反部x100

考慮緊要x100s 定t 好 有冇建議

有部x100t 黑色想放有冇興趣

how much

5k? 水貨尼 買左唔夠一年
有意留tg詳談
公佈左xe3 冇乜人討論?

好靚 介唔介意比我save 黎做wallpaper
想放支 16-55
過保 新淨 HOOD有少花
6200 連B+W filter 有無人岩
想入16.4多D 都係覺得定焦好用

https://t.me/Sssp1

有冇x100巴打

呢排又想入反部x100

S同T感覺上無乜大分別
兩部都係對焦慢
又用唔一塊cmos

果時換純粹係比個新UI同viewfinder吸引而換

我宜家用F對焦可以接受

好靚 介唔介意比我save 黎做wallpaper

多謝巴打 唔介意呀
諗緊買唔買xt2個battery grip 好

得枝18-55

得枝18-55

坐好前?
本來揸定主意買XT-20, 但係而家又公佈X-E3, 好難揀
本來揸定主意買XT-20, 但係而家又公佈X-E3, 好難揀

我都係

同xt20 一樣,差個軍艦頭,內閃,🕹,
操作(實體vs輕觸)

Af /輕觸 firmware 可以解決
dials/制無得改

YouTube 有幾段比較可以睇下

伸利:準備升xe3
結果都係無出x80,依家買x70會唔會好傻仔

我都係

操作(實體vs輕觸)

dials/制無得改

睇左片 操控方式係個mon度掃黎掃去真係好用咩
可能太新穎 個人認為冇左上下左右制好差
同埋個mon冇得摺出黎影低炒難用
黎緊出8-16 2.8

我都係

操作(實體vs輕觸)

dials/制無得改

買xt2

我都係

操作(實體vs輕觸)

dials/制無得改

買xt2

習慣,喜好問題囉

就好似xt2比xpro2 咁

我都係

操作(實體vs輕觸)

dials/制無得改

買xt2

習慣,喜好問題囉

X-T2同X-PRO2分別都係在個viewfinder
依家X-E3係成個操控唔同曬 邊有得直接比較
你覺得掃一下彈舊野出黎再係mon度拉上拉下tune
定係襟一下就彈舊野出黎禁幾下直接啲?
淨係睇片都見佢要掃幾下先得
我反而覺得出到第二三代 操控唔係主要分別 個樣先係

xe用家表示後繼有人
竟然冇x80
想買x70了咁
我反而覺得出到第二三代 操控唔係主要分別 個樣先係

xe用家表示後繼有人

個樣同CANON部新無反好似
係多個viewfinder同少左制咁解

我都係

操作(實體vs輕觸)

dials/制無得改

買xt2

習慣,喜好問題囉

X-T2同X-PRO2分別都係在個viewfinder
依家X-E3係成個操控唔同曬 邊有得直接比較
你覺得掃一下彈舊野出黎再係mon度拉上拉下tune
定係襟一下就彈舊野出黎禁幾下直接啲?
淨係睇片都見佢要掃幾下先得

有冇反mon都係重要嘅分別,咁佢講到冇得摺出嚟影,xe同xpro系列的確冇,要反mon就買xt系列
無人講GFX
屌 我買完支60mm 無兩個月佢就出支80mm

有冇x100巴打

呢排又想入反部x100

有部x100t 黑色想放有冇興趣

how much

5k? 水貨尼 買左唔夠一年
有意留tg詳談

[亂入]放咗未呀青 我有興趣喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞