Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
你地用Fujifilm自家filter 定出面例如 B+W嗰啲?

你指UV filter 定其它種類的filter?

UV filter呀

Hoya 同 B+W
無用過Fujifilm 自家filter
但UV filter用左一排就放埋一邊無再用
試下重申插過支鏡,可能啲接觸點接觸不良架姐
有無巴打會放1024出⼃⼀⼁⼃⼂⼃乛⼃
有無巴打會放1024出黎,就去旅行,得支1855搞唔掂
試下重申插過支鏡,可能啲接觸點接觸不良架姐

試咗好多下啦

機面揀咗手動對焦?
你地用Fujifilm自家filter 定出面例如 B+W嗰啲?

UV filter呀

Hoya 同 B+W

想請問其實依加玩digitial,UV filter係咪無乜用,除左當用黎隔一隔塵

UV filter呀

Hoya 同 B+W

想請問其實依加玩digitial,UV filter係咪無乜用,除左當用黎隔一隔塵

參考下
https://youtu.be/YcZkCnPs45s

UV filter呀

Hoya 同 B+W

用hood 保護算

UV filter呀

Hoya 同 B+W

用hood 保護算

都有用,我支35f2淘左個金屬hood,早排跌過落地一支,個hood變左型,機鏡無事
想買x pro2 +18-55有冇巴打知道百記幾錢?

97xx

97xx

Kit有咁平咩?

97xx

Kit有咁平咩?

97xx應該係淨機啦 聽晚去睇下有冇貨先
2018年中出 XF 8-16 F2.8 WR

原本諗緊買支10-24影景 定係買部X100F黎平時帶出街影相
買左100F之後等下年買呢支 定係E家買10-24好
E家有支35.4同16-55
請教一個問題 個自動除塵功能係咪無聲
請教一個問題 個自動除塵功能係咪無聲

有聲嫁,「卡」一聲咁

原本諗緊買支10-24影景 定係買部X100F黎平時帶出街影相

你等唔等到咁耐 1024算啦,呢度啲巴打買完都冇屌過
有冇人用XE1玩舊鏡?用峰值你地教高定低?

你等唔等到咁耐 1024算啦,呢度啲巴打買完都冇屌過

因為wr對我黎講都幾重要
次撚次出街影相都落雨
所以先考慮8-16
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞