Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
有冇巴打用緊或者用過x-a3?
感覺如何
想連kit鏡買套番黎新手入門

最少都xt20啦

點解咁講

XA3 不如二手xt1 / 貨尾xe2

XE2 仲有貨尾?
我兩年前買已經係貨貨尾

不過XE2 更新完係抵玩既 夾支大光圈已經夠做

之前星際有間仲有

想買XA3既可以考慮下
有冇巴打用緊或者用過x-a3?
感覺如何
想連kit鏡買套番黎新手入門

最少都xt20啦

點解咁講

XE2 仲有貨尾?
我兩年前買已經係貨貨尾

之前星際有間仲有

想買XA3既可以考慮下

考慮下XE2?
有冇巴打知XE2加kit鏡依家賣緊幾錢?
有無巴打用開x100系列可以分享下

最少都xt20啦

點解咁講

XE2 仲有貨尾?
我兩年前買已經係貨貨尾

之前星際有間仲有

想買XA3既可以考慮下

考慮下XE2?

幫你買埋好冇?

非常之好嘅攝影體驗

原本用canon 買x100純粹為個樣
點知一用完就反唔到轉頭
首先係x100轉x100s再轉x100t
之後買埋xt20 kit

點解咁講

XE2 仲有貨尾?
我兩年前買已經係貨貨尾

之前星際有間仲有

想買XA3既可以考慮下

考慮下XE2?

幫你買埋好冇?

都係睇下有冇巴打有曾經出左去睇過又記得幾錢姐
遲下都會出去睇下

XE2 仲有貨尾?
我兩年前買已經係貨貨尾

之前星際有間仲有

想買XA3既可以考慮下

考慮下XE2?

幫你買埋好冇?

都係睇下有冇巴打有曾經出左去睇過又記得幾錢姐
遲下都會出去睇下

上一兩個月 數x城2700 body

唔知賣晒未
出面有xe3 demo 未?早兩日出去都未有
入左xe3 kit 9k送卡

正式入會

想問問枝鏡係made in japan?

菲律賓

China

1024就mij

手持mij1855

手持mij 16 f1.4, 35 f2
made in china 50-230
琴日去星際睇見到XT-2同直倒都翻咗貨
琴日去星際睇見到X-T2同直倒都翻咗貨

我搵緊23/1.4個方形HOOD
周圍都冇貨

豐澤 百老滙 都仲係無貨
由Canon轉會,終於入咗XT2 body

屋企人本身有35 .4同xc1655。本身我影相拍片都常用,但發現拍片時電子對焦環垃圾到不行,被迫用自動對焦,感覺好唔實在唔方便(加上35 .4對焦真係⋯⋯xt2 都救唔到)。

我上網睇好似得23 .4同16 .4有對焦環刻度,有冇巴打用緊覺得手動對焦方便咗?定係其實一般都會用自動對焦拍片㗎?
有冇人仲用緊/用過x30

屋企人本身有35 .4同xc1655。本身我影相拍片都常用,但發現拍片時電子對焦環垃圾到不行,被迫用自動對焦,感覺好唔實在唔方便(加上35 .4對焦真係⋯⋯xt2 都救唔到)。

我上網睇好似得23 .4同16 .4有對焦環刻度,有冇巴打用緊覺得手動對焦方便咗?定係其實一般都會用自動對焦拍片㗎?

巴打買左幾錢 body

巴打買左幾錢 body

二手有保$8600
有冇人答到我

非常之好嘅攝影體驗

原本用canon 買x100純粹為個樣
點知一用完就反唔到轉頭
首先係x100轉x100s再轉x100t
之後買埋xt20 kit

操作上習唔習慣
會唔會太細部手感好差
想問問x-pro 1對焦係咪真係好慢?
會唔會有firmware update?

利申: 買黎作為副機
巴打們 我個將個鏡頭個製拍咗去光圈公仔嗰邊 個mon仲係話P/S mode 我個鏡係咪壞咗

乜野係鏡頭個製?
有無圖?影黎睇下?
你地用Fujifilm自家filter 定出面例如 B+W嗰啲?

你指UV filter 定其它種類的filter?
想問問x-pro 1對焦係咪真係好慢?
會唔會有firmware update?

利申: 買黎作為副機

第一頁#4有條link係相機firmware update
自已check下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞