Fujifilm討論區(26)FUJIKINA 2017

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
秒經一問,今時今日想入支二手35mm f1.4定f2 好?

$. 多1.4
對焦盲唔好大叫

$. 多1.4
對焦盲唔好大叫

請問咩係對焦盲?

百記7980😂😂

好似16-50嚟...

我都覺得係16-50 依set得百記有賣

肥花$7960 已買 18-55

xt20?

現金價?

係 信用卡加2%
蘇寧$82xx
百記$89XX
星際二樓有間$81xx

蘇寧82xx 係旺角嗰間?
我尋日係另一間問都要85xx

$. 多1.4
對焦盲唔好大叫

請問咩係對焦盲?

夜盲症咁
新手一問 dr係咪光差大環境下睇到細節既能力?咁理論上係咪有幾大set幾大(400%)?
新手一問 dr係咪光差大環境下睇到細節既能力?咁理論上係咪有幾大set幾大(400%)?

用下腦人地洗鬼set 100 剩係比400你得啦⋯⋯

百記7980😂😂

好似16-50嚟...

我都覺得係16-50 依set得百記有賣

肥花$7960 已買 18-55

xt20?

現金價?

係 信用卡加2%
蘇寧$82xx
百記$89XX
星際二樓有間$81xx

蘇寧82xx 係旺角嗰間?
我尋日係另一間問都要85xx

得中銀有分期
入左塵 開到f12就見到黑點

拎唔拎出去清好 得一點

拎唔拎出去清好 得一點

冇影響成像就由佢啦
大家覺得買 x100f 定 x-t20 好. 主要都係同女朋友去旅行影下或者出街是但影 唔該
大家覺得買 x100f 定 x-t20 好. 主要都係同女朋友去旅行影下或者出街是但影 唔該

both
想問下富士個閃燈系統係點
一定要用原廠燈?
有冇巴打玩飛燈
一定要用原廠燈?
有冇巴打玩飛燈

其實用咩燈都得,差在有無TTL(有錯請指正)
剛買左日清i60a連發射器,開心使用中
一定要用原廠燈?
有冇巴打玩飛燈

多謝師兄回復 其實ttl 我唔係好需要
反正都要較大细力

有冇邊隻牌子個system 好d
岩岩入坑x-t20
影開夜間人像 一定要燈

Budget?
一定要用原廠燈?
有冇巴打玩飛燈

反正都要較大细力

岩岩入坑x-t20
影開夜間人像 一定要燈

個人幾推介神牛,好抵玩
下至機頂燈,上至外拍燈都有好選擇

Budget?

6k - 8k 左右

唔一定 不過睇英文太煩
我最後都set左400 iso就一定要800以上先用得
有冇人用緊XPRO2又後悔架

我本來xpro2 而家轉咗x100f

點解嘅?
硬係覺得
啲鏡唔襯部機 啲鏡襯xt2 多

我反而用左x100f一排好想入埋pro2玩

我都係 所以先問點解
一定要用原廠燈?
有冇巴打玩飛燈

反正都要較大细力

岩岩入坑x-t20
影開夜間人像 一定要燈

個人幾推介神牛,好抵玩
下至機頂燈,上至外拍燈都有好選擇

日清燈出力唔夠大
補光可以 影全身會唔夠力
但ttl 真係方便
岩岩見到神牛出富士專用ttl 觸發器
X1T-F
可以控番所有神牛ttl 產品

出左先入手
有無人收XF35 F1.4R?
有意請留contact
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞