(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區223新手問嘢睇#1

1001 回覆
0 Like 4 Dislike
一定係腳短踩唔到地
我唔應該笑人腳短
Haters gonna hate
師兄upper嘅話做邊啲動作咁?
我試試ppl upper lower啱我定upper lower upper lower 啱我
其實冇咩分別,不過pure 會舒服d

之前有時會係Musea做完gym hea 半日先走
的確係

見人做incline bicep curl都要拉到張bench近一近堆dumbbell,然後踩上去。我仲要等佢chok個dumbbell chok晒成組先可以行過去拎
熱身?
踩唔到咪做larsen
唔好做
247有撚咁多睪酮不足既group class騎呢怪咩
Target customer 唔同,去得group class 通常都係有錢師奶去練健康/俾人包個d女去gym刷存在感

不過分開area佢地又冇阻到你做gym
Eric個背幾唔錯,detail屌打毆蛇
呢啲有撚妹豬反而好少喺 gym 見到
見得最多係做完大搖大擺走撚咗去唔執餅嘅人
有撚妹豬
佢咁踩法我驚個啞鈴跌左冼佢一野
反正條友都係住係到,無事既
暫時覺得最大分別係場地大細同器材既數量

而家去北角go24,做deadlift個位好逼,樓底又矮,而且固定得4支barbell; 但之前pure就成層都係for人地操腳同powerlift/olift,如果platform冇晒,就直接拎支barbell係其他地方做,而且佢成層既地下都墊好晒
頭先做Leg press瀨屎
https://lih.kg/3539267

下次可以入呢個post名人堂
我都唔鐘意北角個rack同platform, 個場空間感麻麻pull up都唔夠高做
Go24係荃灣元朗最好,個人認為
你講起pull up,最搞笑係佢部cable machine頂頭個pull up bar真係用唔到,比個橫樑頂住左,要用squat rack入面個個

同埋佢個廁所真係好撚奇怪
中肯
Pure d仲Karen過d Karen
有撚妹豬
中肯
Pure d有撚妹豬仲Karen過d Karen
Pure成個場overall 係舒服過247同go24好多

因為人地係sell成個lifestyle, 不過食飯時間中環其實都好多人,朗豪坊就都開始舊同幾時都咁多人,得Musea 係可以叫做舒舒服服
荃灣好野來
不過去得多易自卑
佢住個度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞