Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
有無真實用家知道flip4 同5 個電量分別
電池>電量>背景限制>永不休眠
想問下有冇fold5用家有玩adhell或者gcam?
師兄唔好用!!!!
你老味閪新機落地
即刻用個閪case 包一包個hringe
仆佢個臭街係保到個hringe
個但係整撚花咗個頂
食屎狗大陸仔冚家剷屌佢個臭化閪
哇!好,我個個都未寄到黎,咁我可以繼續用spigen case. btw spigen case 裝左好難拆番出黎。
見完你咁講我煩了樣野。
我個部email notification 都係有delay ,但只係用緊data 個陣,wifi 又無事。

我係係公司做緊野個陣發現,自己outlook 一直有email ,但電話就無野彈出黎
我s23都係咁,個gmail通知時有時冇,好多次都係入到個app先彈個通知出嚟
準備入手fold 5
請問大家唯一嘅concern係咪就係壞機要上***維修部?
無concern,3 4 5都無整過。
唯一concern係8達通,所以唔會考慮水貨
gcam同問,有冇file share
用緊fold4 好滿意 完全無意欲换fold5
水貨用唔到八達通?
btw個galaxy練習生有冇得轉讓比人
有無人知最近買FOLD 5 送WATCH 4 個優惠係邊度登記?
10/10開始登記,之前係官網優惠/活動 仲見到,而家搵唔返。

fold 5 有無得唔著screen就可以用fingerprint unlock機?
google只講係fold4著左fingerprint always on, 但唔見fold5有
setting 指紋有得較
加指紋嗰版最低有個總是開啟
用唔到
一係等googlepay可以用八達通
一係卡套殼sip張八達通
我見samsung機有得裝google wallet
同google pay係兩樣野黎?
喺 Google wallet 加咗卡就用到 Google pay

但得港行 Samsung pay support 八達通,Google pay 唔知幾時有。
thx 2位
硬係覺得部fold5比23U窒
官網出返
想問FOLD5用耐左, 中間摺紋係唔係會明顯左?
最近好似睇親都明顯覺中間反光.
你當正面睇唔覺囉
其實介意既話都係用s系列好d
我又唔覺。
兩部都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞