Samsung Fold / fip 討論區 (4)

812 回覆
6 Like 6 Dislike
有冇fold 機主裸機

輕好多好思服但係驚殘得好快
如果比左錢換fold 5 之後先唔收部舊fold 4 咪好慘
係呀,fold 4 換hinge 仲要成個星期,一早過曬trade in 期限

係三叔先會將最high spending 既 fold 客當臭閪咁玩
samsung 收機真係當你狗咁撚,我fold 2時比佢玩過一次以後唔再俾佢收,出去比人扣錢算
我部 fold 4 上年 12 月買,今日見到內 mon 保護貼開始起泡想甩了。
想問下去換官方貼駛唔駛預約定?係咪即時搞掂唔駛放低部機幾日?
我都好想差好遠,宜家加殼好厚,或者有冇簿d既殼介紹淘左個係簿不好似位差咁少少咁
試下spigen
仲有無人用緊flip3

上次換fold 3 內mon 貼
上網預約
放低1個鐘拎得
送嗰個disney + 又要開新acc先得,問啲sales又話唔駛

係唔係無限時間登記?
想問下有冇fold5機殼可以裝到筆,又夠slim?我用緊原裝支筆成日跌出黎。最緊訂左Spigen Tough Armor Pro P貪佢可以當埋stand用,但好大舊
我用緊spigen slim armor pro pen edition. 都唔錯。

上網淘寶都有一隻係可以放筆包埋邊的,但我唔敢用。
請教下, 呢家邊到出fold5最抵?
我都想用呢隻,個筆位會唔會搞到個前mon好闊?
本身我訂的時候都一直驚緊呢個問題,同埋驚會影響個finger print sensor,但裝完我覺得唔錯。無咩投訴。
好,因為我訂左tough armour pro成個月都未有貨,諗住改你呢隻
想撚部fold 5
想知佢有咩明顯缺點(除左貴)?電池得唔得?我唔打機的
btw andorid+capture card可以當external hdmi mon用夾埋zfold用就正
直接上去拎籌
之後放低45分鐘後拎機

上星期換完
之前用Fold 3 4,s23u,而加 用fold5都唔用case。
不過記得用mon貼,好易花
fold 5有兩次換,諗緊係咪半年換一次最好。
邊忽貴,256先10.5k,512 11.5k。
基本上同iphone pro max睇齊渣喎。
其實我都想問,d retailer賣平過官方 係咪因為佢地賣既係翻新機
係門市送好多垃圾,又信用優惠。
細鋪扣起哂現金價,兩者差唔多嫁渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞